Examen Cambridge C1 Advanced 2022 (2023)

Table of Contents
3tari 10ani 90+orase 300+ 10.000+ FAQs Videos

Examen Cambridge C1 Advanced 2022 (1) Examen Cambridge C1 Advanced 2022 (2)

Examen autorizat CAMBRIDGE pentru certificarea cunostintelor de limba engleza:
C1 Advanced

C1 Advanced demonstreaza atingerea unui nivel superior de limba engleza si este examinarea ideala pentru persoanele care se pregatesc pentru studii universitare sau cariera profesionala. Este calificarea aprofundata a competentelor lingvistice acceptate, atat de universitati, cat si de angajatori.
C1 Advanced, cunoscuta anterior ca examinare Cambridge English: Advanced (Cambridge CAE), este etapa intermediara de invatare a limbii engleze, aflandu-se situata in scala English Qualifications peste nivelul B2 First si sub nivelul C2 Proficiency. Mai mult de 8.000 institutii educationale, companii si departamente guvernamentale de peste tot din lume, accepta C1 Advanced ca dovada a cunoasterii limbii engleze la nivel inalt. Pregatirea pentru C1 Advanced te ajuta sa-ti dezvolti competente aprofundate de limba engleza, necesare pentru a studia, profesa si trai in tari vorbitoare de limba engleza.

Key Facts


 • Punctaj: 180-199
 • Format: computer-based sau paper-based
 • Nr. probe: 4
 • Durata: maxim 4 ore
 • C1


Frequently Asked Questions (FAQs)

La ce ajuta acest certificat Cambridge?


Certificatul Cambridge C1 Advanced demonstreaza:

 • Capacitatea de a urmari un curs academic la nivel universitar;
 • Capacitatea de a comunica eficient la nivel managerial si profesional;
 • Capacitatea de a participa cu incredere la sedinte de lucru sau tutoriale si seminarii academice.
 • Capacitatea de exprimare cu un grad inalt de fluenta.

De ce alegi aceasta certificare?


 • Date de examen disponibile in fiecare luna la 2.800 de centre de examinare peste tot in lume.
 • Acceptat de peste 8.000 de institutii educationale, companii si departamente guvernamentale.
 • Beneficiezi de suport in pregatirea si administrarea examenului.
 • Deschide oportunitati profesionale, studii internationale, calatorii.

Examenul Cambridge C1 Advanced este o testare completa a tuturor ariilor de abilitate lingvistica si consta in sustinerea a patru probe, special dezvoltate testarii competentelor de limba engleza. Proba de Speaking are loc fata-in-fata, cu doi candidati si doi examinatori. Aceasta ecuatie creaza un scenariu mai realist si mai sigur de masurare a capacitatii de folosire a limbii engleze pentru a comunica. Poti vedea exact ce contine fiecare examen in cele ce urmeaza:

I. Reading & Use of English

Modulul Reading & Use of English are 8 parti si un mix de tipuri diferite texte si intrebari.

Vezi mai mult »»

Partea 1 (Multiple-choice cloze) - 8 intrebari - Un text cu spatii libere (gaps) numerotate, fiecare dintre ele reprezentand un cuvant sau o fraza. Dupa text sunt patru posibile raspunsuri pentru fiecare dintre spatiile libere, dintre care va trebui sa alegi raspunsul corect (A, B, C sau D).
Ce trebuie sa exersezi
- Vocabular - idiomuri, colocatii, nuante de semnificatie, verbe frazale, fraze fixe etc.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 2 (Open cloze)
- 8 intrebari - Un text in care exista spatii goale, fiecare reprezentand un cuvant lipsa. Trebuie sa gasesti raspunsul corect pentru fiecare spatiu gol.
Ce trebuie sa exersezi
- Gramatica si vocabular.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 3 (Word formation)
- 8 intrebari - Un text cu 8 cuvinte lipsa (gaps). La sfarsitul fiecarei linii este un cuvant sugerat pe care trebuie sa il modifici pentru a construi cuvantul corect si a completa propozitia corect.
Ce trebuie sa exersezi
- Vocabular.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 4 (Key word transformations)
- 6 intrebari - O propozitie urmata de un cuvant cheie si o a doua propozitie care are un spatiu gol (gap). Trebuie sa folosesti cuvantul cheie pentru a completa a doua propozitie astfel incat sa aiba acelasi inteles cu prima propozitie.
Ce trebuie sa exersezi
- Gramatica si vocabular.
Punctaj.
Pana la 2 puncte pentru fiecare raspuns corect.

Partea 5 (Multiple choice)
- 6 intrebari - Un text cu intrebari cu raspunsuri multiple. Fiecare intrebare are patru optiuni (A, B, C sau D) si trebuie sa decizi care este raspunsul corect.
Ce trebuie sa exersezi
- Intelegerea detaliilor unui text, inclusiv opiniilor si atitudinilor, a tonului, a scopului, a ideii principale.
Punctaj.
2 puncte pentru fiecare raspuns corect.

Partea 6 (Cross-text multiple matching)
- 4 intrebari - Patru texte scurte cu intrebari multiple. Trebuie sa citesti toate textele pentru a corespunde unei solicitari de elemente din texte.
Ce trebuie sa exersezi
- Intelegerea si compararea opiniilor si atitudinilor in texte.
Punctaj.
2 puncte pentru fiecare raspuns corect.

Partea 7 (Gapped text)
- 6 intrebari - O pagina de text cu cateva spatii libere numerotate care reprezinta paragrafe lipsa. Dupa text sunt cateva paragrafe care nu sunt in ordinea corecta. Trebuie sa citesti textul si paragrafele si sa decizi ce paragraf se potriveste cel mai bine in fiecare spatiu gol.
Ce trebuie sa exersezi
- Cum sa intelegi structura si desfasurarea unui text.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 8
- 10 intrebari – O serie de intrebari cu raspuns multiplu, urmate de un text sau mai multe texte scurte. Trebuie sa potrivesti o indicatie cu un element din text.
Ce trebuie sa exersezi
– Gasirea unei informatiei specifice, a unui detaliu, opinii sau atitudini.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

II. Writing

In cele doua Parti ale Modului de Writing trebuie sa demonstrezi ca poti scrie diferite tipuri de texte in limba engleza.

Vezi mai mult »»

Partea 1 (Compulsory question) - 1 intrebare obligatorie - Citesti un text si apoi trebuie sa scrii un eseu pe baza unor puncte atinse de text. Va trebui sa explici care din cele doua puncte este mai important si sa iti argumentezi alegerea.
Ce trebuie sa exersezi
- Exprimarea unei opinii si argumentarea acesteia in 140–190 de cuvinte.

Partea 2 (Situationally based writing task)
- Ai de ales intre trei tipuri de texte. In functie de subiectul ales trebuie sa scrii un text (scrisoare/email, propunere, raport sau recenzie). Pentru a te ghida vei primi informatii despre context, cititorul tintit si obiectivul comunicarii scrise.
Ce trebuie sa exersezi
- Scrierea diferitelor tipuri de texte - 220–260 de cuvinte


III. Listening

Modulul de Listening are 4 parti. In fiecare parte trebuie sa asculti o inregistrare si sa raspunzi la intrebari. Vei asculta fiecare inregistrare de doua ori.

Vezi mai mult »»

Partea 1 (Multiple choice) - 6 intrebari - 3 extrase scurte din conversatii. Pentru fiecare inregistrare exista 2 intrebari cu raspuns multiplu si trebuie sa alegi A, B sau C.
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultarea informatiilor despre sentimente, atitudine, opinie, scop, functie, acord, esenta si detaliu.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 2 (Sentence completion)
- 8 intrebari - Un monolog de aproximativ 3 minute. Trebuie sa completezi propozitiile de pe foaia de examen cu informatii auzite in inregistrare.
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultarea informatiilor specifice si a opiniilor exprimate.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 3 (Multiple choice)
- 6 intrebari - O conversatie intre doi sau mai multi vorbitori de aproximativ 4 minute. Trebuie sa raspunzi unor intrebari cu raspuns multiplu alegand A,B,C sau D.
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultarea informatiilor despre atitudine, opinie, acord, esenta, sentimente, scopul vorbitorului, functie si detalii.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 4 (Multiple matching)
- 10 intrebari - O serie de 5 monologuri de aproximativ 30 de secunde fiecare. Pe foaia de examen exista doua probleme si pentru fiecare trebuie sa potrivesti cei 5 vorbitori cu unul din cele 8 raspunsuri posibile.
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultarea opiniilor, atitudinilor, esentei, ideilor principale, scopului si sentimentelor vorbitorilor, interpretarea contextului.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.


IV. Speaking

Modulul de Speaking are patru parti. Vei da proba impreuna cu un alt candidat. Sunt doi examinatori. Unul dintre examinatori conduce proba (pune intrebari, ofera candidatilor o brosura cu subiecte de convesatie etc.) si celalalt examinator asculta ce spun candidatii.

Vezi mai mult »»

Partea 1 (Interview) - Conversatie cu examinatorul. Examinatorul iti pune intrebari si trebuie sa raspunzi cu informatii despre interesele tale, studii, cariera etc.
Ce trebuie sa exersezi
- Oferirea de informatii personale si exprimarea opiniilor despre subiecte diferite.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
2 minute.

Partea 2 (Long turn)
- Examinatorul iti ofera trei fotografii si te invita sa vorbesti despre doua dintre ele. Trebuie sa vorbesti 1 minut fara intrerupere despre doua dintre ele. Intrebarile despre fotografii sunt scrise la inceputul paginii pentru a iti reaminti despre ce trebuie sa vorbesti. Cand ai terminat de vorbit, partenerul de examen trebuie sa comenteze discursul tau. Si tu vei face acelasi lucru dupa ce vorbeste partenerul de examen despre fotografiile lui/ei.
Ce trebuie sa exersezi
- Vorbirea pe cont propriu despre un subiect: comparatii, descrieri, exprimarea opiniilor, speculatii.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
1 minut per candidat + raspuns de 30 de secunde.

Partea 3 (Collaborative task)
- Conversatie cu partenerul de examen. Examinatorul va oferi instructiunile verbal si cateva materiale scrise pe care le veti folosi in discutie. Trebuie sa vorbesti cu partenerul de examen despre materialele scrise oferite pentru 2 minute (3 minute daca sunteti 3 candidati). Dupa timpul de discutie, examinatorul iti va pune o alta intrebare care necesita luarea unei decizii. Ai un minut pentru a vorbi cu partenerul de examen si a ajunge impreuna la decizie. (2 minute pentru grupuri de 3 candidati).
Ce trebuie sa exersezi
- Schimbul de idei, exprimarea si argumentarea opiniilor, acordul sau dezacordul, sugestii, speculatii, evaluari, luarea unei decizii prin negociere etc.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
O discutie de 2 minute urmata de o problema de luare a unei decizii de 1 minut.

Partea 4 (Discussion)
- Discutii detaliate intre candidati despre acelasi subiect ca in Partea 3, ghidate de examinator.
Ce trebuie sa exersezi
- Exprimarea si argumentarea opiniilor, exprimarea acordului sau dezacordului.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
5 minute.

Proba examen: Reading & Use of English

Continut

7 parti
52 de intrebari

Punctaj

40%

Ce evalueaza

Dovedeste ca poti aborda cu incredere diferite tipuri de text, cum ar fi: fictiune, articole din ziare si reviste. Testeaza modul in care iti poti utiliza engleza prin diferite tipuri de exercitii si cat de bine poti aplica gramatica si vocabularul.

Proba examen: Writing

Continut

2 parti

Punctaj

20%

Ce evalueaza

Creezi doua tipuri diferite de scriere, cum ar fi: eseu, scrisoare/email, raport sau recenzie.

Proba examen: Listening

Continut

(Video) C1 Advanced Speaking test - Raphael and Maude | Cambridge English

4 parti
30 de intrebari

Punctaj

20%

Ce evalueaza

Iti testeaza capacitatea de a urmari si intelege o serie de materiale audio, cum ar fi: interviuri, emisiuni radio, prezentari, discutii si conversatii de zi cu zi.

Proba examen: Speaking

Continut

4 parti

Punctaj

20%

Ce evalueaza

Iti testeaza capacitatea de a comunica eficient in situatii fata-in-fata. Testarea la proba de Speaking este sustinuta cu un alt candidat.


Inregistrare Candidat / Calendar / Taxe

In pasul urmator vei trece la demararea procesului de inscriere la examenul de limba engleza certificat de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, mai exact vei completa datele personale de identificare ale candidatului. Te rugam citeste si completeaza cu atentie campurile formularului: Inscriere examene.


Examen Cambridge C1 Advanced 2022 (3)

EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.

Examen Cambridge C1 Advanced 2022 (4)

EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.

Examen Cambridge C1 Advanced 2022 (5)

EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.

Examen Cambridge C1 Advanced 2022 (6)

EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.

Examen Cambridge C1 Advanced 2022 (7)

EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Examen Cambridge C1 Advanced 2022 (8)

Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


What our customers say

Din perspectiva unui voluntar EECentre, livrarea unui examen se desfasoara intr-o atmosfera propice concentrarii. Echipa EECentre este unita, comunicativa, sociabila, aspecte care m-au determinat sa imi continui activitatea si sa astept cu nerabdare urmatoarea sesiune de examinare.

Elev I. Martin, 18 ani, Voluntar

A fost o experiență extrem de plăcută să dau un examen aici! Spațiul a fost impecabil, personalul amabil, au răspuns cu promptitudine la e-mailuri, făcând astfel tot parcursul candidatului ușor de trecut! Recomand cu căldură examenele Cambridge la EECentre.

Yasmina R., Bucuresti, Candidat Examen Cambridge C1 Advanced

Despre examenele Cambridge sustinute de candidati pe calculator (versiunea Computer-Based):Din 2013 aleg exclusiv examenele Computer-Based, deoarece oferă foarte multe facilități candidaților în materie de recuperare timp, sonorizare superioara la proba de ascultare, primire rezultate și certificate intr-o perioada relativ imediata. Demn de luat în semă este și diminuarea consumului de hârtie, tonnere, materiale plastice, diverse alte resurse etc. Punctez acest argument ecologic care se reflectă în calitatea vieții fiecăruia dintre noi atât în prezent, dar mai ales în viitor.

Dna. Prof. Carmen Salvan, Centrul de Limbi Străine Cambridge Deva

Examenele computer-based reprezinta o optiune viabila a sustinerii examenelor Cambridge din mai multe motive: copiii si adolescentii sunt familiarizati cu utilizarea calculatorului si castiga timp pretios la proba de Reading, Use of English si Listening, intrucat nu este necesar sa treaca raspunsurile pe answer sheet (timpul probei ramanand insa acelasi).Calitatea sunetului la proba de Listening este net superioara, ei putand sa isi regleze volumul sunetului oricand in timpul probei, tot ce lucreaza ei este salvat in timp real - chiar daca exista posibilitatea sa fie probleme cu computerele, munca lor nu va fi afectata si nici timpul de lucru, pot vedea pe ecranul calculatorului: permanent timpul ramas pana la sfarsitul probei.La partea de Writing cuvintele sunt numarate automat. In plus, au posibilitatea mutarii paragrafelor, adaugarii /inlocuirii cuvintelor. Programul este usor de utilizat de catre supraveghetor, iar munca acestuia este mult mai usoara. Exista materiale online pe care le puteti folosi in pregatirea elevilor, precum si un tutorial care explica foarte bine cum trebuie abordata fiecare parte, rezultatul este primit in 2 saptamani.Va incurajez sa incercati aceasta varianta, cu siguranta va fi un pas inainte atat pentru dumneavoastra, cat si pentru elevii dumneavoastra.

Dna. Prof. Mirela Radu, Manager Centrul de Limbi Straine Smart English, Sibiu

Despre examenele Cambridge sustinute de candidati pe calculator (versiunea Computer-Based):Organizarea unei sesiuni pe Computer implică o activitate simplificată si semnificativ mai puțină responsabiltate, iar EECentre asigură logistica examenului (computere, casti etc). Răspunsurile candidaților se incarcă automat (dispare stresul completării tuturor fișelor, a modalităților de completare a acestora - creion sau pix, litere de mână sau de tipar; expedierea plicurilor cu testele candidaților). Partea de Listening (care oricând poate crea probleme din cauza unui gadget care nu funcționează sau a gălăgiei din clădire / stradă) se desfășoară întotdeauna fără probleme. Rezultatele la examen sosesc intr-un timp cu mult mai scurt (comparativ cu cele de la examenele pe hartie).

Dna. Prof. Laura Sabau, C.N. “Unirea” Targu Mures

Despre examenele Cambridge sustinute de candidati pe calculator (versiunea Computer-Based): - Nu am avut niciun copil care sa spuna ca nu a stiut ce sa faca, pe ce sa dea click si ca a pierdut din timp. Totul li s-a parut clar, user friendly.- Listeningul este INCOMPARABIL: fiecare elev are propria casca pe urechi si sunetul este ascultat individual, la o calitate net superioara. - La GAPPED reading, avantajul este, iar, de domeniul evidentei, asezarea paragrafelor contribuie la confirmarea, sau nu, a fluentei /coerentei textului si este time saving.- Writingul este avantajos pentru cei cu scris indescifrabil si pentru ca numararea cuvintelor este automata, deci, vorbim iar de folosirea judicioasa a timpului. Mentionez ca ultimele grupe care au sustinut CB nu au avut mock test pe calculator, deci nu au exersat. Cu toate acestea, s-au descurcat impecabil deoarece instructiunile sunt foarte clare.

Dna Prof. Petronela Barbulescu, C.N. Pedagogic “Carmen Sylva” Timisoara

In aprilie 2019, a fost prima mea colaborare cu EECentre. Am participat la majoritatea workshop-urilor si sunt multumita de calitatea lor. Trainerii sunt bine pregatiti, flexibili, folosesc metode moderne de predare, explicatii concrete, eficiente, ofera materiale didactice, combina practicul cu teoreticul si chiar mai mult, cer feedback la sfarsitul cursului. Recomand si altor profesori workshop-urile si examenele oferite de EECentre.

Dna. Prof. V. SAVU, Reprezentant Scoala Gimnaziala Nr. 135, Bucuresti

(Video) C1 ADVANCED CAMBRIDGE SPEAKING TEST. Teacher feedback on CAE students' speaking exam. Did they pass?

Felicitari intregii echipe EECentre pentru modul de organizare a examenului B1 Preliminary for Schools (PET) din 06.07.2020, Bucuresti. Felicitari pentru atitudinea, profesionalismul, increderea si sustinerea transmisa participantilor; multi dintre ei aflati la debut, in drumul examenelor din viata. Ei sunt cei mai sinceri critici. Va dorim (parintii si copilul): succes in activitate, sanatate si proiecte frumoase.

Mona Gostian, Parinte Candidat, Bucuresti

Va felicit pentru modul cum ati organizat si desfasurat examenul Cambridge: B1 Preliminary (PET) din iulie 2020. In aceasta perioada deloc usoara, ati reusit sa le transmiteti copiilor siguranta si incredere. Pentru toate acestea va MULTUMIM !

Monalice RADULESCU, Parinte Candidat, Bucuresti

Am ales să colaborez cu EECentre, deoarece au fost cei care mi-au prezentat soluțiile necesare pentru punerea pe picioare a unui centru la început de drum. Oamenii de aici, organizarea, promptitudinea, training-urile, respectul oferit, toate acestea îi recomandă drept cel mai bun partener întru organizarea examenelor Cambridge. Multumesc si va iubesc!

Alina NEGRUTIU, RIO Centrul de Limbi Straine, Bucuresti

Va multumim din suflet pentru colaborarea impecabila din toata perioada desfasurarii probelor de concurs KOALA INTERNATIONAL COMPETITION! Felicitari intregii echipe! Abia așteptam sa ne inscriem la etapa urmatoare 2021! Echipa de la Clubul Amazing Kids, ARAD

Doina TIFREA, Manager Clubul Amazing Kids, ARAD

Ma numesc DARIA si am 12 ani. Într-o zi m-am gândit: ce să fac azi? Și atunci mi-a venit o idee, de ce să nu îmi verific nivelul de engleză, cu un test pentru examenul Cambridge B2 First? Aplicatia EEC App a fost uimitoare! Totul a fost foarte organizat, oamenii erau foarte bine pregătiți și atât de drăguți și m-au ajutat cu tot ce am avut de facut. De exemplu, la partea de vorbire, Doamna Examinatoare a fost atât de deschisă, comunicativă, amuzantă și foarte calmă, ceea ce mi-a dat curaj și deodată toate temerile mele au dispărut. Recomand tuturor Simulare Online Examen Cambridge. Și aveți încredere în mine: este o experiență de excepție, pe care eu nu o voi uita niciodată. Deci, ce aștepți? Dă-i drumul!

Daria T., Elev 12 ani, Bucuresti, Candidat la EEC App

Mi-a facut placere sa particip la workshopul A2&B1 organizat de EECentre. Pe langa noutatile aparute in cadrul celor 2 examene, am mai invatat si alte lucruri noi, ceea ce e o bucurie. Va multumesc frumos!

Dna. Iuliana Ciotinga, Complexul Educational Laude-Reut, Bucuresti

Particip la workshop-urile organizate de EECentre, deoarece consider ca este un "must have" in pregatirea elevilor, dar si din dorinta a afla metode inovative de predare si "upgradare" profesionala.

Dna. Ana ANA, Reprezentant EDULAND Laborator de Educatie Nonformala, Corabia

Consider ca profesorii se confrunta cu provocari si schimbari nenumarate in demersul lor didactic, iar acesta este motivul pentru care este necesara participarea la workshop-uri si tot felul de actiuni de pregatire. Recomand cu multa incredere workshop-urile EECentre, deoarece ajuta la formarea cadrelor didactice intr-un mod interactiv si placut.

Dna. Profesor Nicolle CIRLEA, Reprezentant Liceul Teoretic C.A. ROSETTI, Bucuresti

BIG BEN LANGUAGE SCHOOLS Bulgaria are extremely happy to work together with EECentre because of the examiners' professionalism and their friendly collaboration with the candidates.We are grateful to be a part of the EECentre's family and thankful for the opportunity to develop our students' language skills and life confidence. We are looking forward to next year's Cambridge exams!

Jenny Spirkova, BIG BEN LANGUAGE SCHOOLS Bulgaria

Testul IELTS la EECentre a fost o experienta placuta. Desi am avut emotii, mediul in care a decurs testul a fost foarte profesional si nu am intampinat nici o dificultate. In mod special apreciez modul in care s-a desfasurat partea de speaking; examinatorul care m-a testat fiind foarte calm si m-a ajutat sa depasesc emotiile.

Candidat examen IELTS Nov. 2020, Ploiesti, Prahova

Mi-am dorit sa ofer experiente de invatare veritabile, sa pot raspunde necesitatilor de formare si dezvoltare ale unei mari diversitati de copii proveniti din grupuri diferite si sa asigur sanse egale in ceea ce priveste participarea la interactiunile din clasa si cele din afara acesteia, iar cooperarea cu EECentre m-a ajutat sa le asigur elevilor mei reale oportunitati de cooperare si comunicare in clasa si in afara ei.Multumesc, EECentre pentru deschiderea de noi orizonturi spre dezvoltare personala si profesionala!

Dna. Profesor A. Vlad, Cambridge Speaking Examiner, GALATI

Scoala Superioara Comerciala "Nicolae Kretzulescu" va multumeste pentru fructuoasa colaborare ce o dezvoltam, organizand impreuna sesiuni de examene Cambridge soldate cu rezultate foarte bune pentru elevii nostri.

Dna Profesor L. Stanciu, Reprezentant Scoala "N. Kretzulescu"

Va multumesc mult pentru tot! Pentru organizarea, promovarea, sustinerea unui asemenea eveniment educational: KOALA INTERNATIONAL COMPETITION! Felicitari intregii echipe EECentre, ca ne-ati sprijinit sa participam si sa avem asemenea competitie de talie mondiala, aici, la noi acasa! Bravo Romania pentru copiii buni si deosebiti! Pe viitor, doresc sa ne continuam succesul impreuna!

Andra DINU, Manager Arthur English Kids Club, Bucuresti

Mi-am dorit sa ofer experiente de invatare veritabile si sa pot raspunde necesitatilor de formare si dezvoltare ale unei mari diversitati de copii proveniti din grupuri diferite si sa asigur sanse egale in ceea ce priveste participarea la interactiunile din clasa si extrascolare, iar colaborarea cu EECentre m-a ajutat sa le asigur elevilor mei aceste reale oportunitati.Multumesc European Examinations Centre pentru deschiderea de noi orizontori de dezvoltare personala si profesionala.

Dna. Profesor A. VLAD, Reprezentant Colegiul National ”A.I. Cuza”, Galati

Recomand cu incredere EECentre pentru profesionalism, promptitudine si eficienta!

Dna. Profesor A. Monescu, Reprezentant Colegiul National Unirea, Brasov

European Examinations Centre nu este doar o organizatie de examinare, ci un centru in care primeaza calitatea si umanitatea. Serviciile oferite sunt centrate pe colaboratori si candidati. Suntem onorati sa facem parte din familia EECentre.

Dna. Profesor M. RADU, Reprezentant Smart English, Sibiu

(Video) Cambridge C1 Advanced (CAE) Reading and Use of English - Everything You Need to Know

Colaborarea cu European Examinations Centre a contribuit semnificativ la formarea mea ca profesionist in domeniul limbii engleze, prin sansa oferita, care a insemnat onoarea, dar si provocarea de a ma mentine la inaltimea rigorilor impuse de statutul de Cambridge speaking examiner, precum si prin relatia profesionala desavaraita avuta cu membrii echipei EECentre.

Dna. Profesor O. D. MILEA, Reprezentant Colegiul National „A.I. Cuza”, Galati

I have participated in several workshops focusing on Cambridge examinations, methods of teaching, TKT, and developing productive skills in students, and I have always found them very engaging, extremely useful, and enjoyable. Moreover, I have sat for a TKT examination that was very well organised and I am looking forward to continuing my professional development with EECentre.

Dna. Profesor D. MARINCU, Reprezentant Sc. Gimnaziala nr. 13 & Language Express, Timisoara

Colaborarea cu European Examinations Centre a însemnat încă din prima clipă garanția examenelor Cambridge organizate cu promptitudine și profesionalism. Alături de EECentre, Customised English din Brasov are posibilitatea de a oferi pretestari gratuite cursantilor sai, precum si de a sustine examenul asa cum le este lor mai la indemana - pe calculator. Echipa de examinatori tineri, entuziasti si cu multa experienta, reuseste prin profesionalism si tact sa le ofere candidatilor o experienta de examinare memorabila, la standarde internationale.

Dna. Profesor R. I. Davidescu, Reprezentant Customised English, Brasov

Alaturi de trainerii EECentre m-am format in calitate de examinator Cambridge ceea ce a presupus o abordare diferita a evaluarii asa cum am invatat-o in scoala romaneasca. De oamenii din echipa EECentre ma leaga o relationare de mai bine de 7 ani, timp in care m-au crescut si m-au provocat sa imi descopar maretia si sa imi perfectionez responsabilitatea de evaluator. Multumesc tuturor calauzelor pe care le-am cunoscut prin intermediul EECentre pentru momentele de invatare traite impreuna!

Dna Profesor C. NEAGU, Reprezentant Liceul de Arte, Buzau

Ma bucura nespus colaborarea cu EECentre, deoarece nu doar noi, profesorii, ne-am familiarizat cu criteriile de evaluare, ci si elevii au experimentat ce inseamna testarea si validarea competentelor lingvistice la nivel international. Apreciez profesionalismul, rigurozitatea si seriozitatea echipei EECentre in organizarea examenelor Cambridge. Desi nu cunosteam in amanut ce presupune acesta colaborare, acum pot afirma ca a fost un real castig atat pe plan profesional, cat si personal. Detinerea unui certificat Cambridge atesta la nivel international cunostintele detinute de un candidat, in plus cunoasterea unei limbi straine ofera noi optiuni si oportunitati de viitor.

Dna. Profesor N. NECHITA, Reprezentant Art High School, Buzau

Dezvoltam o colaborare foarte eficienta cu EECentre - partener de incredere. Multumim echipei EECentre care a reusit sa puna bazele unui centru de referinta in domeniul evaluarii si certificarii studiului limbii engleze, atat de bine ancorat in realitatile vietii noastre. Din toamna 2018 am devenit centru de examinare avizat, ceea ce a fost o recompensa sufleteasca enorma pentru profesorii direct implicati in aceste activitati, dar si una emotionala pentru elevii nostri ce, nu numai ca au inceput sa recunoasca importanta sustinetii examenelor Cambridge pentru echivalarea competentelor lingvistice de Bacalaureat si alcatuirea dosarului pentru burse sau inscrieri la facultatile din strainatate, ci au devenit si mult mai mandri de scoala unde invata.Apreciem ca EECentre dedica profesorilor o gama larga de workshopuri inovative, ce contribuie atat la perfectionarea pedagogica, cat si la sprijinirea elevilor prin resursele specifice de pregatire a examenelor.Mult succes in continuare!

Dna Prof. R. Neatu, Teacher Trainer, Reprezentant Colegiul National "Matei Basarab", Bucuresti

Scoala Gimnaziala "I.G.DUCA" din Bucuresti colaboreaza excelent cu EECentre, prin sustinerea de testari, simulari, ateliere educationale, examene de limba engleza Cambridge. Pe viitor ne dorim continuarea acestei frumoase colaborari.

Dna Prof. M. MANESCU, Scoala Gimnaziala "I. G. DUCA", Bucuresti

Examenul Cambridge a fost o experienta extraordinara pentru mine, desi mi s-a parut o provocare, pe masura ce avansam de la o proba la alta. Proba de speaking a fost preferata mea, examinatorul a fost prietenos si implicat in dialogul care mi-a dat multa incredere conversationala. Aceasta a fost prima mea incercare de a face fata unui examen in limba engleza si m-a ajutat sa-mi cunosc nivelul corect de limba engleza. In concluzie, acest examen ma determina sa continui studiul cu mult mai multa perseverenta si optimism.

Ramona, Candidat la Examenul de Limba Engleza Cambridge

Astazi am sustinut examenul KET Cambridge, pentru care m-am pregatit foarte mult. Mi-au placut cei doi examinatori, fiindca erau foarte atenti cu mine. Examenul a fost organizat foarte bine, sala de clasa a avut o multime de laptop-uri, iar conditiile au fost optime examinarii candidatilor.

Anisia, Candidat la Examenul de Limba Engleza Cambridge

In primul rand, organizatia este geniala: organizarea examenului a fost excelenta, iar fiecare candidat a inteles ce are de facut. Am fost foarte emotionata la prima parte de speaking, dar in cele din urma s-a dovedit a fi cea mai usoara. Profesorii au fost foarte comunicativi si ne-au oferit un cadru prietenos de examinare. Urmatoarele probe: citit, scris si ascultat, le-am sustinut in format computer-based, pe calculatoare foarte bune.

Denisa, Candidat la Examenul de Limba Engleza Cambridge

Fantastic team, a pleasure to work with.

Dna. Profesor M. White, Manager SPRINGFIELD School, Bucuresti

Experienta mea in echipa EECentre ma ajuta sa-mi deschid orizontul alaturi de colegi minunati, ce dovedesc atat profesionalism in tot ceea ce fac, cat si deschidere, fiind mereu dispusi sa ofere ajutor oriunde este nevoie.

Elev M. D. IACOB, 18 ani, Voluntar

Colaborarea cu EECentre o evaluam a fi o experienta excelenta, deoarece promtitudinea si calitatea serviciilor furnizate sunt la cele mai inalte standarde.

Dna. Profesor C. LERCH, Reprezentant Colegiul National „MIRCEA ELIADE”, Resita, jud. Caras Severin

Am descoperit in European Examinations Centre partenerul ideal in ceea ce priveste certificarea internationala a cunostintelor de limba engleza, motiv pentru care ne dorim continuarea colaborarii. Felicitari intregii echipe si mult succes viitor!

Dna. Profesor A. IAZ, Reprezentant Liceul Teoretic “Constantin Serban” Alesd, jud. Bihor

EECentre nu este doar „un centru de examinare”, ci un partener in care calitatea si umanitatea primeaza. Serviciile oferite sunt focusate pe candidati si colaboratori. Suntem onorati sa facem parte din familia EECentre.

Dna. Profesor M. RADU, Reprezentant Smart English, Sibiu.

Keep up the great work! Multumesc pentru excelentele sesiuni de examene internationale Cambridge.

Prof. Serban, Partener EECentre

(Video) C1 ADVANCED CAMBRIDGE ENGLISH EXAM PREPARATION IN ONE MONTH??? How to pass the CAE exam. CAE Tips

La EECentre colaborez cu o echipa tanara, profesionista, care s-a apropiat foarte mult de voluntari, introducandu-ne cu atentie, prietenie si caldura, in activitatile specifice examinarilor internationale Cambridge. Sa fii invigilator la EECentre este ca si cum ai face o activitate cu amicii, nicidecum un efort.

Elev A. L. CIHO, 18 ani, Voluntar

Ma bucur ca am inceput colaborarea cu acest grup entuziast de profesionisti. Multumesc pentru promptitudinea si amabilitatea cu care raspundeti solicitarilor.

Prof. D. Postolachi, Partener EECentre

Datorita echipei de profesionisti EECentre, nu doar noi profesorii ne-am familiarizat cu standardele europene, ci si elevii experimenteaza ce inseamna testarea si atestarea competentelor lingvistice, la nivel international. Apreciez profesionalismul, rigurozitatea si seriozitatea echipei EECentre in organizarea examenelor Cambridge. Detinerea unui certificat Cambridge valideaza cunostintele detinute de candidat la nivel international, fapt ce aduce un plus la imaginea si prestigiul institutiei noastre, confirmand pregatirea elevilor nostri in conformitate cu exigentele sec. XXI. Colaborarea cu EECentre este un real castig atat pe plan personal, cat si profesional.

Dna. Prof. N. Nechita, Reprezentant Liceul de Arte „Margareta Sterian”, Buzau

❮❮ ❯❯

3tari

Reprezentare functionala

10ani

Examinari lingvistice autorizate

90+orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

Experiente de calitate

Formular Newsletter

Inspira-te cu noutati

Formular Contact

Comunicam offline & online

Formular Feedback

Impartaseste-ne opinia

Formular Reclamatie

Ce putem face mai bine?


CONTACT
Program de Lucru: 09:00 - 18:00 | Luni - Vineri

Examen Cambridge C1 Advanced 2022 (9)
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania

Examen Cambridge C1 Advanced 2022 (10)
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania

Examen Cambridge C1 Advanced 2022 (11)
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova


Telefon: +4031.108.6859 ; +40374.995.903
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00


Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00

x

Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult

(Video) ENGLISH LEVEL TEST | Are you C1 level (advanced)?

FAQs

What percentage do you need to pass Cambridge C1? ›

The minimum score to pass Cambridge C1 Advanced (CAE) is 180 points (60%).

Is C1 Advanced difficult? ›

The answer is yes! You will need to work a lot harder and be serious about your preparation for the C1 Advanced exam. While the B2 First shows you have a good grounding in English, the C1 Advanced is closer to the level of a native speaker.

Is the Cambridge C1 exam hard? ›

The exam is exhausting, difficult and really tests your English level. If you are not a true C1 level English student with the right strategies, you won't pass. For this reason, don't take the test if you are not sure about your level or if your teacher advises against it. It will be in your best interest.

How many people pass C1 Advanced? ›

The number of people who pass or fail the CAE exam varies from country to country but based on global statistics only less than 5% fail the exam completely. 20% of the candidates get a B2 grade. The rest, i.e. about 75%, pass the exam with a C1 or C2 grade.

What is a pass mark for C1 Advanced? ›

A score of 180 or above is considered a “pass” and students with that score will receive the Cambridge C1 Advanced certificate, which corresponds to a level C1 in English on the CEFR.

How is C1 Advanced score calculated? ›

How to calculate the score for C1 Advanced (CAE)
 1. Reading: 34 items = 50 points. Part 1: 8 items (1 item = 1 point) ...
 2. Use of English: 22 items = 28 points. ...
 3. Writing: 2 items = 40 points. ...
 4. Listening: 30 items = 30 points (1 item = 1 point) ...
 5. Speaking: 75 points in total (not divided into items or parts).

Is C1 Advanced fluent? ›

C1 English (Advanced)

Level C1 corresponds to users who can express themselves fluently and spontaneously. They can use language flexibly and effectively for all purposes.

Can you fail CAE? ›

There are no pass or fail levels in the individual papers. Your marks for each paper are added together to calculate your result for the whole examination. We have made enhancements to the way we report the results of our exams because we believe it is important to recognise your achievement.

How long does it take to study for C1? ›

It takes 600 to 750 hours to learn the German C1 level.

As a result of completing level C1, you will be able to understand a wide range of demanding, longer texts.

How long does it take to pass C1? ›

Once you've passed your practical test, you'll receive your full C1 driving licence within 10-15 days. After this, you can only apply for a provisional trailer (+E) licence. If you wish to drive a 7.5-tonne lorry professionally, then you'll have to complete a Certificate of Professional Competence (CPC) training too.

Is Cambridge C1 fluent? ›

A C1 Advanced qualification shows that you can:

express yourself with a high level of fluency.

What is the maximum score for Cambridge C1? ›

View our exams on the Cambridge English Scale

*Linguaskill reports up to a maximum score of 180+ , which equates to C1 (or above) on the CEFR scale.

How many hours do you need for C1? ›

Although progress will depend on the type of course and the individual student, students can expect to reach the C1 level in English with 800 hours of cumulative instruction.

Is it easy to pass CAE exam? ›

This exam is the second on the language proficiency scale, after the C2 Proficiency (CPE), so you'll need to be very confident in your abilities and knowledge when you take it. This test is one of the most requested and is highly demanding, but you don't have to worry.

Is C1 native level? ›

The highest level on the CEFR scale is C1, which is close to the level of English proficiency of native speakers.

What is the average age for CAE? ›

The most common age range of CAE employees is 20-30 years. 48% of CAE employees are between the ages of 20-30 years. The least common age range of CAE employees is less than 18 years.

How many people fail Cambridge exams? ›

On average each year, fewer than one hundred Cambridge students experience exam failure, and of these, many are able to access appeals due to their personal circumstances.

Is 60% a pass mark? ›

In an examination, a student must get 60% marks to pass.

How much Mark is a 70 pass? ›

In general in every exam passing marks are decided by the authorities. But mostly the passing marks are 35%-40% of the maximum marks. In your case out of 70 marks the passing marks should be 28 marks that is 40% of 70.

Is 7.0 a C1? ›

You can see that an IELTS band score of 7.0 is equivalent to a CEFR level of C1, and an IELTS band score of 4.5 is equivalent to a CEFR level of B1.

What percentage do you need to pass Cambridge exams? ›

The Cambridge Scale

In the old system you needed to score 60% overall to pass the exam. Now everything is rated according to 'the Cambridge Scale'. The score you need to pass is 160.

How many marks do you need to qualify for advanced? ›

How many marks are required to qualify for JEE Advanced? Answer: The expected JEE Main cutoff of year 2023 for general categories was around 70-75 marks. Students are required to score the mentioned marks to be eligible to get a seat based on JEE Advanced 2023.

How many words do you need to be C1? ›

The C1 Advanced Reading and Use of English paper is in eight parts and has a mix of text types and questions. Lengths of texts: 3,000–3,500 words to read in total.

Is C1 Advanced in English good? ›

Level C1 corresponds to proficient users of the language, i.e. those able to perform complex tasks related to work and study.

Is Advanced better than fluent? ›

What is advanced English? If you're able to engage in fluent English conversation you've all but mastered the language at its highest level. While not completely fluent, being able to use advanced English means you are an extremely capable English speaker.

Is C1 the highest level of English? ›

The Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) has six levels, from A1 for beginners, up to C2 for users who are proficient in the language.

What happens if you fail C1 exam? ›

Even if you fail to successfully complete C1 Advanced (CAE), you can still get a B2 level certificate that corresponds to the B2 First (FCE) exam. "Certificate of Professional English Language" is an exam for those who speak English at a very high level.

What is the pass mark for CAE exam? ›

For parts 5, 6, and 7 you get two points for a correct answer. For 1 and 8 it's one point per correct answer. The maximum score is 50. You need 32/50 to get 180 on the Cambridge Scale (= a pass).

Which grade is fail in Cambridge? ›

A*(a*) is the highest grade and E(e) the lowest. 'UNGRADED' shows that the candidate failed to reach the standard required for grade E(e).

Can you reach C1 in a year? ›

You can definitely and easily reach C1 level within a time frame of 1 year. I completed A1- B1 level in 4 months(4 hours of German class, five days a week).

How long should a C1 essay be? ›

The C1 Advanced Writing exam has two writing parts, which you must complete in 90 minutes. Both parts have a word limit of between 220-260 words.

Is C1 more advanced than C2? ›

C1 Advanced is targeted at the C1 level of the Common European Framework of Reference for Languages (CEFR), while C2 is targeted at the C2 CEFR level. C2 Proficiency is therefore the more difficult of the two exams.

Should you pass C1 before C? ›

You do not need to do a test for a lower category first. For example, you do not need to pass a test in a medium-sized lorry (category C1) before you can take a test in a medium-sized lorry with a trailer (category C1E). If you pass the test to get a full car licence (B), you will automatically get full BE entitlement.

Does C1 license expire? ›

Lorry, bus and minibus licence holders

This affects you if you have passed driving tests for categories C1, C, D1, D, C1E, CE, D1E or DE. Once you've been issued with a 5 year licence you'll need to renew the licence when it expires - the licence expiry date is shown in 4b.

How can I improve my C1? ›

The best way to achieve a C1 level is to have more practice, mainly in the 4 core areas of English - listening, speaking. reading and writing. Afterwards, taking a comprehensive English test can help you assess how much you have improved.

Does Harvard accept Cambridge C1? ›

Hundreds of universities and colleges across the USA accept C1 Advanced and C2 Proficiency for admission; including top institutions such as Harvard University, Stanford University, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Dartmouth College, Wellesley College and The Juilliard School.

Is duolingo a C1? ›

The Duolingo English Test is scored on a scale from 10 – 160.
...
CEFR.
Duolingo English Test ScoreCEFR
10-55A1-A2
60-95B1
100-125B2
130-150C1
1 more row
Sep 5, 2022

What is the difference between C1 Advanced and C1 Advanced CB? ›

There is no difference. Both are performed in pairs, face to face with two examiners.

Is 179 a good Cambridge score? ›

Those scoring between180 and 192 will receive a grade C. These candidates will receive a Cambridge English: Advanced certificate at Level C1. Candidates who score between 160 and 179 will receive a Cambridge English certificate stating they demonstrated ability at Level B2.

Can I get into Cambridge with 4 A *? ›

Entry requirements

Certain grades may be required at Higher Level. Cambridge usually requires A*A*A for most sciences courses and A*AA for arts courses or 40–42 in the IB, including core points, with 776 at Higher Level. AAA is usually required at Advanced Higher grade, for students in Scotland.

Is it easy to pass the C1 driving test? ›

Advantages of the C1 Driving Licence

The test will be easier to pass as you will be taking it in a much smaller vehicle. If you were to fail the test on your first attempt, the cost of a resit is much cheaper compared to Category C. The pay rates between C1 drivers and Class 2 (Category C) can be negligible.

How easy is it to get a C1 licence? ›

Book Your Theory Test

If you want to apply and get your C1 licence, three theory tests have to be completed. The three tests you have to pass are a case study, a hazard perception test, and a multiple-choice test. The case study takes about 75 minutes to complete. It contains seven case studies.

How hard is C1 Advanced? ›

Is C1 Advanced hard? Definitely yes. It is proof of language skills similar to those of native speakers. Although it is not the highest language level, (higher is C2) it represents the understanding of the language at the academic level and the ability to talk about virtually any topic freely.

How many paragraphs should a CAE essay be? ›

C1 Advanced (CAE) Essay: Writing Guide. Here is a straightforward way to write a perfect essay. If you have two main points to make, you can give your essay a clear structure by dividing it into four paragraphs.

How many times can you take the CAE exam? ›

Once a CAE exam application is accepted, the candidate can test once within next 12 months (or within two test administrations) at no additional charge. If a candidate wishes to retake the exam within the 12-month period, an additional fee of $250 will be assessed.

What grade is 80% in Cambridge? ›

Each A Level award, in each subject that a student has taken, is graded on a scale from A* through to E (or U, unclassified).
...
A Level Grading System.
GradePercentage
A80-89%
B70-79%
C60-69%
D50-59%
3 more rows
Aug 31, 2022

What grade is 80 percent in Cambridge? ›

is no Grade 'a*', the percentage uniform mark range for Grade 'a' is 80–100. '

What is a passing score in Cambridge? ›

An example of how the scale works

The maximum achievable score for Cambridge English: Advanced is 210. Candidates with scores from 193 to 199 will receive a grade B. Those scoring between180 and 192 will receive a grade C. These candidates will receive a Cambridge English: Advanced certificate at Level C1.

Is 80% a C+? ›

Common examples of grade conversion are: A+ (97–100), A (93–96), A- (90–92), B+ (87–89), B (83–86), B- (80–82), C+ (77–79), C (73–76), C- (70–72), D+ (67–69), D (65–66), D- (below 65).

Is 70% A or B? ›

Letter GradePercentage RangeMid-Range
A80% to 89%85%
B+75% to 79%77.5%
B70% to 74%72.5%
C+65% to 69%67.5%
6 more rows

What percentage is an A * in Cambridge? ›

For example, a student who gets the minimum mark necessary for a Grade A* obtains a percentage uniform mark of 90. A student who gets a mark halfway between the Grade D threshold and Grade C threshold achieves a percentage uniform mark of 55.

What is a passing grade for AICE exams? ›

An ungraded mark on an AICE exam is not a passing mark. Only scores of a-e are passing. The score of "e" can be looked at as equivalent to the "AP" grade of 3. It is passing to count towards the AICE diploma and would grant college credit.

Is D in A level a pass? ›

A pass in an AS subject is indicated by one of five grades A(a), B(b), C(c), D(d), E(e), of which grade A(a) is the highest and grade E (e) is the lowest.

What is the highest Cambridge certificate? ›

C2 Proficiency, formerly known as Cambridge English: Proficiency (CPE), is one of our Cambridge English Qualifications. It is our highest-level qualification – proof that you are a highly competent speaker of English.

Is 88% an A+? ›

The following are commonly used conversions from percentage grades to letter grades, however, this is not necessarily meaningful, since there is not a uniform scheme for assigning percentage grades either.
...
Quebec.
LetterPercent
A+95–100%
A90–94%
A−85–89%
B+80–84%
11 more rows

Is 75% a 1st? ›

Scores above 70% are classed as “First”, so you should be very excited to get a grade in that range. It is rare for students to achieve grades higher than 90%, though this can happen.

How much Mark is a+ out of 80? ›

And for getting A plus in any subject, you have to score 180 out of 200. And if you consider only the plus two marks it is 72 out of 80 and 90 out of 100.

Is 70 a pass or fail? ›

C is anywhere between 70% and 79% D - this is still a passing grade, and it's between 59% and 69% F - this is a failing grade.

Is a score of 60% passing? ›

In fact, a “D” is considered passing in both high school and college, as it's above 60%. While a passing grade may be as low as 60%, you will want to aim higher for many reasons. As a college student, you don't want to aim to barely pass a class.

Videos

1. C1 ADVANCED CAMBRIDGE ENGLISH EXAM PREPARATION - COMPLETE SPEAKING PRACTICE CLASS. PART 1, 2, 3 & 4
(To The Point English with Ben. )
2. CAMBRIDGE C1 ADVANCED LISTENING | SENTENCE COMPLETION | HOW TO PASS LISTENING | CAMBRIDGE EXAM TIPS
(i-Speak English)
3. What To Do On CAE Exam Day | C1 Advanced
(Cambridge English Teacher Rory)
4. C1 Advanced Trainer 1 with Tips/Online Course
(RobertEnglish360)
5. C1 ADVANCED CAE SPEAKING EXAM SIMULATION PRACTICE
(Lemon Squeezy English)
6. HOW TO DO C1 ADVANCED KEY WORD TRANSFORMATIONS - C1 Advanced (CAE) Use of English
(SMASH English - Cambridge English Exam Preparation)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated: 10/24/2023

Views: 6142

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.