Poloshirts voor heren | Morgen in huis | SUITABLE herenkleding (2024)

Een van de zomeritems die niet mag ontbreken in je kledingkast is een heren polo. Dit kledingstuk behoort zonder meer tot de favorieten van mannen. En dat terwijl het poloshirt pas een jaar of 100 bestaat. Het is namelijk begonnen als tennisshirt. De ontwerper is de shirts gaan dragen in plaats van de witte overhemden met lange mouwen die in die tijd gedragen werden tijdens het tennissen. Deze man was niemand minder dan René Lacoste. Deze Franse tennisster uit de jaren twintig van de vorige eeuw liet voor zichzelf een sportshirt maken dat gebaseerd was op het hemd van polospelers: soepele vormen met een zacht, platte kraag en een korte knooplijst op de borst. In de jaren zestig werd het poloshirt opgenomen in de vrijetijdscollecties en in de jaren tachtig groeide het uit tot een statusartikel voor warmere dagen.

De veelzijdigheid van de heren polo

Het poloshirt is een goede aanvulling op iedere garderobe. Je voelt jezelf er net zo gekleed in als in een overhemd en het is even nonchalant als een T-shirt. Het is dan ook niet weg te denken uit het straatbeeld. Ook in de winter wordt het poloshirt gedragen, maar dan zijn de uitvoeringen met lange mouwen aan de beurt. Hierdoor is het mogelijk om tijdens koudere dagen een stijlvolle uitstraling te hebben met een sportieve twist. Zo kun je een polo prima in een casual outfit verwerken met stoere jeans of shorts. Echte smart casual polo’s zijn gebreide polo’s van de Suitable Prestige lijn. Als je je look wat formeler wilt maken, dan kun je het shirt combineren met een chino en nette herenschoenen. Hierdoor kun je met een heren poloshirt naar kantoor. Kies wel voor een rustige variant met een eenvoudig dessin, bijvoorbeeld in het donkerblauw of donkergroen. Er zijn poloshirts van hoge kwaliteit verkrijgbaar van verschillende topmerken waaronder Cast Iron, Tommy Hilfiger, Scotch and Soda en Sun68. Hierdoor zijn polo's voor heren voor alle gelegenheden geschikt.

Poloshirt heren met lange mouw

En zijn diverse merken die Poloshirts uitbrengen met afwijkende mouwlengte dan de traditionele korte mouwen model. Een poloshirt met lange mouwen wordt ook wel 'rugby' of ‘rugger’ genoemd. Het merk Gant heeft ieder seizoen verschillende poloshirts lange mouw in het assortiment. Zo bieden de rugbyshirts van Gant over zijn algemeen voldoende ruimte om vrij te bewegen en je hebt tegelijkertijd een stijlvolle uitstraling. Daarnaast kun je dit shirt ook smart casual dragen naar kantoor. Dit is een casual look gecombineerd met formele kledingstukken zodat het ook geschikt is voor zakelijke settings.

Beschikbare pasvormen voor heren polo's

Net als een overhemd is het poloshirt een tijdloos kledingstuk dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren en pasvormen. Zo heb je Slim-Fit polo's die getailleerd langs het bovenlichaam valt en daarmee voor een vlotte look zorgt. Modern-Fit is de meest voorkomende pasvorm en is licht getailleerd. Deze is geschikt voor een moderne uitstraling. Regular-Fit daarentegen valt recht langs het lichaam en wordt daarom gezien als een ruime fitting. Wanneer het gaat om populariteit staat de Slim-Fit polo bovenaan. Daarnaast heeft Suitable herenpolo's met een extra grote maat in de collectie. Waar de meeste webshops stoppen bij XXL hebben we polo's in tot 4XL en 5XL. Deze polo's zijn zowel in het effen als met details verkrijgbaar. Dit kunnen emblemen zijn, maar ook kragen afgewerkt met een opvallend randje of knoopjes in een andere kleur. Naast Lacoste heeft Suitable ook een ruim assortiment aan poloshirts van Fred Perry. Net als Lacoste was Perry een oud-tennisser die een mooi merk heeft opgezet na zijn sportcarrière. Fred Perry maakt graag gebruikt van felle kleuren met contrasterende strepen in de boord en een logo op de borst.

Hoe draag je polo's voor heren?

Zorg ervoor dat je poloshirt of rugby op de schouders valt, niet eroverheen. De lengte valt nét over de broeksband. Neem altijd een paar basiskleuren, dat maakt combineren gemakkelijk. Kies een donkerblauwe, grijze, witte of zwarte polo voor de wat nettere gelegenheden. Maar vul deze aan met andere frisse en vrolijke kleuren zoals rood en oranje om juist een mooie zomerdag tegemoet te gaan! Draag je poloshirt op een jeans, chino of korte broek en maak je outfit af met een paar stoere of nette sneakers. Wat je voorkeuren ook zijn, er is voor iedere man een poloshirt te vinden.

Waar zijn poloshirts van gemaakt?

Heren polo's kunnen uit verschillende soorten stoffen bestaan. Zo heb je jersey, ook wel bekend als tricot of T-shirt stof. Het voornaamste voordeel van jersey is de luchtigheid en dat het flexibel meebeweegt. Daarnaast heb je piqué: dit is katoen met een ingeweven reliëf. Deze stof ziet er niet alleen stijlvol uit, maar het is ook ademend. Het is dan ook niet vreemd dat piqué een van de meest voorkomende stoffen is voor heren polo's. Neem zeker een kijkje bij onze Suitable Polo Liquid. Dit houdt in dat het katoen is behandeld met natriumhydroxide waardoor de garen steviger worden en de stof een mooie glans krijgt. Daarnaast heeft deze polo heeft een verkoelend effect. Ideaal dus om te dragen tijdens de lente en zomer!

Onze populairste poloshirt merken

Merk

Stijl

Opgericht

Populair bij klanten

Blue Industry

Trendy

2008

Blue Industry Piqué Poloshirt Lichtblauw

Brax

Klassiek

1888

Brax Polo Paddy Turquoise

Casa Moda

Klassiek

1926

Casa Moda Stretch Melange Lichtgroen

Cast Iron

Trendy

2003

Cast Iron Poloshirt Oranje Bloemen

Fred Perry

Klassiek

1952

Fred Perry Polo M3600 Donkergroen

KnowledgeCotton Apparel

Duurzaam

2008

KnowledgeCotton Apparel Poloshirt Linnen Donkergroen

Lacoste

Sportief

1933

Lacoste Poloshirt Piqué Mid Groen

State of Art

Klassiek

1987

State of Art Piqué Poloshirt Wit

Suitable

Modern

1996

Suitable Liquid Polo Lichtblauw

Tommy Hilfiger

Klassiek

1985

Tommy Hilfiger Poloshirt Navy Print

Veelgestelde vragen

Kan je je poloshirts ook in de winter dragen?

Dit kan heel goed zelfs. Heb je het namelijk snel koud dan kun je een longsleeve poloshirt aantrekken.

Is er nog een slankere fit dan slim fit voor een polo?

Bij Suitable zijn slim fit polo’s de slankste pasvorm.

Slim fit past mij niet, zijn er ook andere opties?

Gelukkig is de slim fit pasvorm niet de enige optie, mocht je graag een wat ruimere pasvorm willen kijk dan eens bij de modern fit pasvorm polo's op onze website.

Poloshirts voor heren | Morgen in huis | SUITABLE herenkleding (2024)

FAQs

Wat is de beste kwaliteit polo? ›

Wat is de beste kwaliteit poloshirt? De meeste poloshirts worden van jersey of piqué gemaakt, speciale breitechnieken voor katoen die zorgen voor een specifieke stof. Jersey is een fijne en elastische stof. Het shirt zit daardoor comfortabel, ademt en is rekbaar.

Kan een polo in je broek? ›

Tegenwoordig wordt de polo niet alleen bij een tenniswedstrijd gedragen maar ook als casual kledingstuk of in een formele versie naar bijvoorbeeld werk. Het Poloshirt kan in en uit de broek gedragen worden. Kijk altijd naar de rest van je outfit.

Is een polo chique? ›

Poloshirts worden nog wel gerekend tot de informele of casual kleding, maar het zijn keurige T-shirts. In tegenstelling tot het T-shirt heeft een poloshirt een kraag. Verder kan het net als een T-shirt uitgevoerd zijn in korte of lange mouwen.

Hoe combineer je een polo? ›

Voor een klassieke outfit met lange mouwen combineert u het Polo-shirt met selvedge denim, frisse witte sneakers en een lichtgewicht jack voor een avondje uit. In de winter combineert u het Polo-shirt met een dikkere jas.

Wat te dragen onder een polo? ›

Trek over je polo een nette trui aan of mooi vest. Kies voor kleurtonen die met elkaar matchen. Eronder draag je een nette broek en nette schoenen. Voor een meer casual look kies je voor jeans.

Hoe valt een Ralph Lauren polo? ›

De xlt maten van polo ralph lauren vallen groot en lang. Xlt maten zijn geschikt voor lange mannen vanaf ongeveer 185 cm met een fors postuur. Artikelen van polo ralph lauren in xlt maten vallen tussen 5 en 10 cm langer en iets smaller dan de xb maten. De xb maten van polo ralph lauren vallen groot en kort.

Hoe lang hoort een polo te zijn? ›

De juiste lengte

Een goede polo heeft een lengte die loopt tot het midden van je gulp. De mouwen van de polo moeten niet te lang zijn, mits het een lange mouw polo is. Bij een polo met korte mouwen, vallen de mouwen niet verder dan ongeveer het midden van de borstkas, als je je armen laat hangen.

Hoe hoort een polo te zitten? ›

Polo's horen wel getailleerd te zijn, maar zeker niet strak te zitten. Kies de juiste lengte: de polo hoort qua lengte maximaal tot halverwege de (denkbeeldige) rits van de broek te vallen. Ook de mouwen hebben een gepaste lengte; ze horen halverwege de biceps te stoppen.

Waarom kraag omhoog polo? ›

Het omhoog zetten van een polo ziet er al snel uit alsof je te veel je best doet. De kraag van een poloshirt hoort van nature naar beneden. Hierdoor lijkt het bij een opgezette kraag dat je wel stijlvol probeert te zijn, maar het eigenlijk niet bent. Té hard je best doen, valt namelijk wel heel erg op.

Kan een polo onder een colbert? ›

Polo met een colbert

Zoals je merkt kun je de polo op verschillende manieren dragen, zowel in de broek als eruit. Stem het af op de rest van jouw outfit, ook als je twijfelt om de knoopjes open of dicht te doen. Op die manier wordt het poloshirt een mooie aanvulling op de rest van de kleding die je draagt.

Wat is casual chic voor heren? ›

Nette kleding met een casual touch

Draag daarop een net T-shirt, een polo of bijvoorbeeld een overhemd. En gaat het om Casual Chic voor heren op een bruiloft? Combineer de nette jeans of een andere pantalon dan met een colbert. Je draagt dan geen compleet pak, maar je ziet er wel netjes en verzorgd uit.

Welke kleur broek op witte polo? ›

Eigenlijk past iedere korte broek onder de witte polo, maar als we dan toch een favoriet uit mogen kiezen dan is het een donkerblauwe korte broek. Als het op een zwoele zomeravond wat af begint te koelen trek je een donkerblauw vest erover. Witte sneakers eronder en je staat er hoe dan ook voorbeeldig op.

Welke kleur polo op blauwe broek? ›

Qua polo keuze zit je eigenlijk altijd goed maar laat je navy blauwe polo in de kast hangen. Blauw op blauw dragen is niet echt mooi, tenzij het boven een blauwe jeans is. Om het geheel een iets formelere look te geven kun je ook kiezen voor een long-sleeve polo.

Welke broek bij polo? ›

Voor een casual look draag je een polo gewoon op een korte broek in de zomer. Een verzorgde uitstraling bereikt u met het poloshirt onder een jasje of trui. Als u gesteld bent op de klassiek look, combineert een polo eenvoudigweg met een chino.

Hoeveel knoopjes dicht polo? ›

Belangrijkste regel is dat je in ieder geval altijd het onderste knoopje dichthoudt. Als je ze allemaal openlaat, zorgt dat namelijk voor een slordige uitstraling. Als je een colbert over je poloshirt draagt, dan doe je alle knopen dicht.

Is een polo netjes? ›

Het poloshirt biedt de geklede uitstraling van een overhemd terwijl het ook het draaggemak van een T-shirt geeft. Polo's noemen we daarom sportieve en stijlvolle vrijetijdsoverhemden. Een goed poloshirt heeft een nette pasvorm en beoordeelt u naar zijn mooie en comfortabele stof, vaak is het jersey of piqué katoen.

Waar is een polo van gemaakt? ›

Over het algemeen worden poloshirts van katoen gemaakt. In de meeste gevallen bestaan polo's voor de volle 100% uit katoen. De weving die toegepast wordt bij de meeste poloshirts die gemaakt zijn van katoen heet de piqué weving. Dit is namelijk een fijne structuur die we in principe altijd aan het poloshirt verbinden.

Hoe zwaar is een poloshirt? ›

De polosweater is 300 g/m2 terwijl het poloshirt 240 g/m2 is. De polosweater is erg dik en is echt geschikt voor in de winter. Terwijl het poloshirt een stuk dunner en luchtiger is, en dus ook geschikt voor warmere temperaturen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5399

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.