Air Jordan 1 sneakers kopen? | Bekijk alle colorways (2024)

De Air Jordan 1 is een van meest gerenommeerde sneakers ter wereld. Vandaag de dag heeft de sneaker miljoenen trouwe fans over de gehele wereld. Ze houden stuk voor stuk van het model vanwege haar fantastische looks en de hoge kwaliteit waarmee de schoen vervaardigd is. Het sprookje begon in 1985, het jaar waarin Nike de Air Jordan 1 lanceerde. De basketbal schoen werd ontworpen door Peter Moore in samenwerking met niemand minder dan Michael Jordan, beschouwd als de beste basketballer aller tijden.

De OG ‘Banned’ colorway

Interessant is dat Jordan bij de lancering in 1985 nog aan het begin stond van zijn imposante carrière. Het was een flinke gok van het Amerikaanse merk, dat hiermee toonde te geloven in MJ. Niemand had weliswaar kunnen voorspellen hoe groot hij later zou worden. In zijn eerste seizoen voor de Chicago Bulls werd hij gelijk uitverkozen Rookie van het Jaar. Een legende was geboren en de basketbal schoenen werden instant een grote hit. Plotseling wilde heel basketbal minnend Verenigde Staten basketballen op dezelfde schoenen als de iconische nummer 23. De originele colorway is zwart met rood. Deze colorway was op dat moment in strijd was met de kledingvoorschriften van de NBA, vanwege een tekort aan de kleur wit. Het label ‘banned’ vormde echter geen belemmering vanuit het marketingoogpunt. Integendeel. De Air Jordan werd door Nike gepromoot door een ‘banned’ campagne, en iedere keer dat Michael Jordan in de originele colorway speelde resulteerde dit in een boete van maar liefst 5000 dollar.

Van het basketbalveld naar de streets

Zelfs nu, tientallen jaren na haar release, hoeven we er niet bang voor te zijn dat de schoen ooit uit de mode zal raken. Het model heeft veel andere modellen geïnspireerd en is een echte trendsetter gebleken, en daarnaast zijn de de looks absoluut tijdloos. Inmiddels is de Air Jordan 1 al lang niet meer populair op het basketbalveld alleen: het model is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een streetwear icoon. Sterker nog - het lijkt wel alsof de hype rondom de sneaker elk jaar, bij bijvoorbeeld een speciale collab release, alleen maar groter wordt. Want collabs, die zijn er geweest. De schoen is gereleased in de mix met zo ongeveer alle hippe streetwear en fashion merken, maar ook in beperkte oplages in unieke samenwerkingen. Dit alles heeft aanzienlijk bijgedragen tot het grote en blijvende succes van de AJ1. Ook de OG modellen en uitgaven uit 1985 zijn ongekend populair. Maar hiervoor moet je wel een flink bedrag neertellen, hiervoor worden namelijk vandaag de dag bedragen met vier nullen voor betaalt. Wie had dat voor mogelijk gehouden tijdens de release in 1985?

De eigenschappen van de Air Jordan 1

Opvallend aan de Air Jordan 1 is de beroemde vleugel graphic op de zijkant van het bovenwerk. Nike ontwerper Peter Moore kwam hiervoor naar eigen zeggen op het idee tijdens een vlucht naar Portland, toen hij het outfit van de piloot beter bekeek. De vleugel paste perfect bij het feit dat MJ bekend stond om zijn sprongkracht, waardoor hij praktisch door de lucht naar de basket vloog. Hoewel ‘ie tegenwoordig ook verkrijgbaar is in zowel een lage als halfhoge variant, is de classic uiteraard high-top. Dit zorgde voor extra ondersteuning rondom de enkel partij. Het model komt verder met een duurzaam bovenwerk, die gemaakt is van leer en stof. Het stevige leer geeft het geheel een chique premium look, het lichtgewicht stof zorgt een betere flexibiliteit en een hoger ademend vermogen. Hierdoor combineert de schoen het beste van twee werelden. De ingekapselde Air Unit zorgt voor de perfecte demping zoals je deze gewend bent van het Amerikaanse sportmerk. Het lopen op deze Air Unit heeft zelfs meer weg van zweven dan lopen. De stevige rubberen buitenzool met patroon is extra duurzaam en heeft daarnaast een perfecte grip, op welke ondergrond dan ook. Ben je op zoek naar een stijlvolle, sportieve sneaker? Dan is de Air Jordan 1 er eentje voor jou.

Air Jordan 1 online kopen via theSneaker.nl

De Air Jordan 1 behoeft eigenlijk geen introductie of toelichting meer. Het is een absolute streetwear klassieker. De schoen veroverde eerst de Verenigde Staten, en inmiddels kunnen wij in Europa ook al jaren niet meer om deze klassieker heen. De AJ1 is heel erg veelzijdig, je kunt er bijna alle kanten mee op. Zo kun je ‘m bijvoorbeeld uiteraard perfect combineren met streetwear of een casual outfit, en zelfs met een zakelijke look zoals een maatpak voor een vleugje urban look. Wil je de Air Jordan 1 online bestellen? Dan ben je bij ons helemaal aan het juiste adres! Wij verzamelen namelijk de collecties van de allerbeste sneaker shops van Nederland. En dat onder één dak! Zo browse je eenvoudig door de collecties van meerdere webshops tegelijk, en weet je zeker dat je altijd jouw droom sneaker zal vinden in de door jouw gewenste maat. De Air Jordan 1 heeft een normale pasvorm, waardoor wij aanraden om je gebruikelijke Nike maat te kiezen.

© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software

Air Jordan 1 sneakers kopen? | Bekijk alle colorways (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6074

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.