3 redenen waarom Amazon Prime Video het proberen waard is (2024)

Naast al die streamingdiensten op de markt kun je jezelf ook nog abonneren op Prime Video van Amazon. Maar waarom zou je dat doen?

Lees verder na de advertentie.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Redenen om Amazon Prime Video te proberen

Streamingdiensten zoals Netflix, Videoland en Disney Plus zijn bij de meeste mensen wel bekend, maar nog niet iedereen weet van Amazon Prime Video. Sinds kort is Amazon.nl in Nederland gelanceerd en kun je voor een scherpe prijs een abonnement afsluiten. Waarom zou je dat doen?

1. Relatief goedkoop

Voor 2,99 euro per maand heb je al een abonnement op Amazon Prime. Dat betekent dat je onder andere gratis bezorging van Amazon krijgt, gratis een selectie games kunt spelen en het complete aanbod van Prime Video kunt bekijken. Het is goed mogelijk dat deze prijs later wordt verhoogd, maar op dit moment is het vergeleken met andere diensten een koopje.

2. Must-watch series

Prime Video had lange tijd maar een paar series die de moeite waard waren, maar niet genoeg om een heel abonnement te rechtvaardigen. Dat is nu wel anders. Amazon investeert duidelijk in nieuwe series. Recentelijk zijn onder andere The Boys, Tales From the Loop, Good Omens, Undone en een nieuw seizoen van The Expanse de moeite waard. Maar vergeet ook series als Fleabag en The Marvelous Mrs. Maisel niet.

Daarnaast zijn er series door Amazon aangekocht om exclusief in Nederland te streamen. Denk aan de nieuwe Star Trek-serie Picard, maar ook The Good Fight, Downton Abbey en This is Us.

De hoeveelheid series is vergeleken met bijvoorbeeld Netflix erg beperkt, maar er is nu genoeg om in ieder geval een proefperiode te proberen. In een maandje kun je de meeste must-watch series wel zien.

3. Nieuwe films razendsnel te kijken

Het is verrassend hoe snel sommige nieuwe films bij Prime Video te zien zijn. Op het moment van schrijven kun je bijvoorbeeld kijken naar films als Hustlers, Hobbs & Shaw, Us, Green Book, Detective Pikachu en Shazam!.

Waardeloze apps

Toch is het niet allemaal top. Met name de apps zijn waardeloos. De websites van Amazon zien er bewust een beetje goedkoop uit, omdat mensen daardoor sneller geneigd zijn dingen te kopen. Maar Amazon heeft genoeg geld en expertise om een goede streaming-app te maken. Helaas is dat niet het geval.

Nieuwe topseries worden bijvoorbeeld niet duidelijk gepresenteerd zodra je de app opent. Je moet er elders over horen en er daarna naar op zoek, en dan staan de verschillende seizoenen ook nog eens los in de zoekresultaten. Het voelt als een onhandig zooitje.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Amazon Prime Video downloaden

De app is via onderstaande link in de Play Store te downloaden. Omdat de app niet zo best is, kun je wellicht wel wat uitleg gebruiken. In onze Amazon Prime Video-gids helpen we je op weg.

Download Amazon Prime Video in de Play Store(gratis)

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

3 redenen waarom Amazon Prime Video het proberen waard is (2024)

FAQs

3 redenen waarom Amazon Prime Video het proberen waard is? ›

Plus, je krijgt er nog andere voordeeltjes bij, zoals vroege toegang tot de Prime Lightning Deals, snellere levering van Amazon-bestellingen en gratis games en in-game items via Twitch (wat ook van Amazon is).

Waarom zou ik Prime Video nemen? ›

Als Amazon Prime-lid heb je toegang tot een reeks voordelen, waaronder snelle en gratis Priority Delivery voor in aanmerking komende items, toegang via Prime Video tot exclusieve en bekroonde Prime Original-series en andere populaire films en tv-series, voordelen voor videogames met Prime Gaming en nog veel meer.

Wat zijn de voordelen van Amazon Prime? ›

Met Amazon Prime krijg je snelle en gratis levering van miljoenen artikelen, onbeperkt streamen op je favoriete apparaat met Prime Video, gratis games en eenTwitch-kanaalabonnement bij Prime Gaming en onbeperkte digitale foto-opslag met Amazon Photos.

Is Amazon Prime Video goed? ›

Als een videostreamingservice die wordt aangeboden door Amazon, is prime video het meest concurrerend voor zijn originele afleveringen, ondersteunt het tegelijkertijd 4k-niveau HD-weergave en heeft het een röntgenfunctie die andere streamingdiensten niet hebben. Velen van jullie moeten iets op Amazon hebben gekocht.

Kan je gratis Prime Video kijken? ›

Bekroonde Amazon Originals én exclusieve films en series kijk je gemakkelijk en snel via Prime Video op je mediabox. De eerste 30 dagen zijn helemaal gratis, daarna slechts € 4,99 per maand.

Hoeveel kost Prime in Amerika? ›

Volgens THR gaf Amazon aan dat een nieuwe deal om de NFL te streamen en de "uitgebreide entertainment bibliotheek" als oorzaak van de verhoging. In Amerika zijn de kosten van een Amazon Prime abonnement veel hoger dan in de Benelux. De prijs zal stijgen van 119 dollar naar 139 dollar.

Wat is het verschil tussen Prime en Prime Video? ›

Als Amazon Prime beschikbaar is in het land waar je woont, converteer je je Prime Video-abonnement naar een Amazon Prime-lidmaatschap om gratis en snelle verzending te krijgen voor in aanmerking komende bestellingen, evenals verdere toegang tot Prime Video.

Wat kost een abonnement Prime Video? ›

De eerste 3 maanden is Amazon Prime op onze kosten. Daarna betaal je 4,99 per maand. Je kan deze korting slechts eenmaal gebruiken. Hoe activeer ik Amazon Prime na het bestellen?

Wat kost abonnement op Prime Video? ›

Ga naar de pagina Prime-lidmaatschap beheren om je voorkeurskaart bij te werken. De lidmaatschapskosten van Amazon Prime zijn: EUR 4,99 per maand. EUR 49.90 per jaar.

Hoe duur is Prime Video per maand? ›

Daarnaast komt het bedrijf nu, voor het eerst in Nederland, met een jaarabonnement. Dat kost 49,90 euro, wat gelijkstaat aan ongeveer 4,16 euro per maand. Tegen Tweakers stelt Amazon dat het met deze prijsverhoging kan 'blijven investeren om Amazon Prime nog waardevoller te maken voor onze leden'.

Wat betekent gratis proefversie Prime? ›

Meld je aan voor de gratis Amazon Prime-proefperiode

Nieuwe leden kunnen Prime 30 dagen gratis uitproberen. Leden met een gratis Amazon Prime-proefversie profiteren van dezelfde voordelen voor bezorging, video en Prime Gaming als betalende leden. Aanmelden voor de gratis Amazon Prime-proefversie: Ga naar Amazon Prime.

Waarom is Prime duur? ›

De drankjes zijn nochtans niet goedkoop. Een flesje van een halve liter kost tussen de 10 en 15 euro. Omdat er vaak niet voldoende voorraad is, worden de drankjes online voor nog hogere bedragen doorverkocht.

Waarom kan ik niet alle films kijken op Prime? ›

Waarom kan ik niet alle films kijken op Prime? De voornaamste reden waarom jij niet alle content van Amazon Prime Video kunt bekijken vanuit Nederland is dat Amazon de uitzendrechten in Nederland niet voor iedere film of serie heeft.

Waarom kan ik niks kijken op Prime Video? ›

Controleer je internetverbinding. Mogelijk moet je het verbonden apparaat en/of de router opnieuw opstarten. Als je verbinding met internet kunt maken op andere apparaten, moet je de DNS-instellingen van je verbindingsapparaat updaten. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor meer informatie.

Hoe lang is proefperiode Amazon Prime? ›

Amazon Prime-jaarlidmaatschap. Amazon Prime-maandlidmaatschap. 30 dagen gratis proefperiode van Amazon Prime.

Hoe kom ik van Prime Video af? ›

Zeg je Prime Video Channel-abonnement online op. Ga naar Account en instellingen en selecteer Kanalen in het hoofdmenu. Zoek het abonnement dat je wilt opzeggen.

Waarom extra betalen bij Prime Video? ›

Lidmaatschappen van Prime Video Channels zijn betaalde lidmaatschappen waarmee je gewenste content van andere betaalnetwerken en andere streaming-entertainmentkanalen kunt toevoegen. Met Prime Video Channels betaal je alleen voor de kanalen die je wilt en kun je je abonnementen op elk moment opzeggen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 5585

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.