Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (2024)

Amazon.be is kennelijk in handen van een Belgische verzekeraar. Apart dat Amazon die niet heeft weten uit te kopen, je zou denken dat ze er wel een aardig bedragje voor over zouden hebben.

Of zo'n verzekeraar staat gewoon op hun strepen en behoudt gewoon hun naam en klanten? Niet alles is met geld te koop he. Het zou wat zijn als elk Amerikaans bedrijf binnen walst met hun naam die al in gebruik is, daar hoeft een lokaal bedrijf niet voor kapot.

Een verzekeraar is toch gewoon een financieel bedrijf dat geld wil verdienen. Als dat kan door van naam te veranderen, dan is dat toch mooi meegenomen. Ik weet niet waarom je denkt dat een lokaal bedrijf er kapot door zou gaan, het zou juist een financiële boost voor een lokaal bedrijf kunnen betekenen. Natuurlijk betekent het wel dat de naam overal gewijzigd moet worden, dus er zou wel flink betaald moeten worden, maar dat is nou net iets wat een bedrijf als Amazon wel kan.

Hoeveel hits denk je dat hun site gaat krijgen nu Amazon gestart is?

We wonen in België, wat synoniem staat voor duurder dan alle buurlanden. Amazon gaat dus enkel lokale klanten kunnen lokken. Die verzekeraar krijgt dus een hele hoop trafiek, gratis reclame, omdat Amazon gestart is. Ik heb die website vorige week ook bezocht.

Maar mogelijks ook slechte reclame - Amazon heeft een bepaalde naamsbekendheid, en sommige mensen moeten daar nu eenmaal niet van weten. Kan me wel inbeelden dat er mensen zijn die dan liever ergens anders hun verzekeringen gaan afsluiten uit schrik dat 'den Bezos' alles gaat weten over hen!

België duurder dan alle buurlanden? Volgens mij gaan veel Nederlanders juist voor veel dingen naar België, sommige verhuizen zelfs, omdat het in België goedkoper is? Wonen, verzekeren, tanken...

En de Belgen gaan massaal winkelen in Nederland. Boodschappen, kleding, frisdrank. In dit geval gaat het om retail en dan zijn de Belgen iets hogere prijzen gewend. Echter verstuurt Amazon nu al veel vanuit Frankrijk en Duitsland dus kunnen ze ook in België lagere prijzen bieden.

Fout. Minder en minder belgen winkelen in NL... Ze gaan nu naar Frankrijk omdat NL duur aan het worden is Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (13)

Of naar Duitsland. Het ligt er een beetje aan waar je net woont.

Vergelijk
Ah.be en ah.NL

Sommigen producten zijn een euro duurder in NL

Maar zijn dat hits waar je daadwerkelijk iets aan hebt? Ik denk dat het voornamelijk je bouncepercentage flink omhoog gooit wat indirect niet heel goed is voor je zoekresultaten.

Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (17)Anoniem: 368883
@Sannr218 oktober 2022 09:31

Een naamsverandering van een bedrijf doe je niet zomaar, daar komt meestal heel wat administratieve overhead bij kijken. Meestal veranderen bedrijven van naam als de huidige naam een slechte bijklank heeft gekregen, dus logisch dat je dit niet zomaar doet.

Zeker een domein-naam geef je niet zomaar op: Veel klanten van die maatschappij mailen waarschijnlijk nog altijd naar het amazon.be adres, dat zou dan gewoon bij Amazon terechtkomen. Gezien verzekeringsinformatie gevoelig kan liggen, wil je dat gewoon niet.

De impact naar de klanten is gewoon te groot, dus perfect logisch dat ze dat niet doen.

Stel ze verkopen het domein, maar klanten updaten hun adresboek niet en sturen vertrouwelijke info naar het oude domein. Je hebt ineens een probleem.

Er is een reden waarom bedrijven zelden hun primaire domeinen verkopen.

Ik denk dat dit het belangrijkste is! Hetzelfde geldt voor zorgpartijen, die moeten ook bij samenvoegingen nog tot in den treure het oude domein bewaren.

Natuurlijk betekent het wel dat de naam overal gewijzigd moet worden, dus er zou wel flink betaald moeten worden, maar dat is nou net iets wat een bedrijf als Amazon wel kan.

Dit is helemaal niet vanzelfsprekend, ik gok dat het Amazon uit Amerika geen zak uitmaakt dat er een klein verzekeraartje bestaat met dezelfde naam, zolang mensen die Amazon.be intikken maar op hun site terechtkomen, dus mogelijk word je website gewoon amazoninsurance.be genoemd en klaar. Logo behouden, alles behouden, alleen de URL veranderen.

Je bedoelt zoals de Nederlandse Wendy's, die zich niet laat uitkopen door de Amerikaanse?

Mag dan wel een klein bedrijfje zijn, maar geld is geld.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 18 oktober 2022 10:38]

Dat herinnert me aan dat verhaal rond het Zweedse Amazon domein:

the current owner of the highly coveted domain is a 57-year-old woman in Stockholm, a designer for the small advertising firm Amazon AB. The locally based agency snatched up amazon.se back in 1997, and has turned down multiple offers from the e-commerce giant to buy it.

Bron: https://www.mhpbooks.com/...e%20giant%20to%20buy%20it.

Het blijft wel gek dat een van de grootste online bedrijven een nieuwe markt betreedt met een domein wat nog het meeste weg heeft van een phishingsite.

Als je een mail krijgt met klik op link Amazon.com.iets dan gaan ook alle alarmbellen af.

Dat moet je juist niet willen met een bekende naam die al vaak genoeg gebruikt wordt voor scams.

Ik kan me hierdoor niet aan de indruk onttrekken dat België vooral geen prioriteit heeft, maar enkel een vinkje is in gehele lokale aanwezigheid in Europa/ EU.

Met dank aan Paul Magnette die e-commerce wil afschaffen in België.

Veel bedrijven doen het zo van als je naar bijvoorbeeld amazon.com gaat in Belgie, dat ie dan doorlinkt naar be.amazon.com. Dat lijkt mij een logischere oplossing dan een .com.be

Als ik probeer in te loggen geeft mijn Bitdefender zelfs aan dat het een scam-site zou bedragen, Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (31)

Daarom hoeft het bedrijf niet van naam te veranderen, de site veranderen naar amazon-insurance.be zou genoeg zijn.

Hoezo? Waarom moet een bestaand bedrijf hun domein en bekendheid aanpassen voor een nieuwkomer op een compleet andere markt? Zelfs in dezelfde markt gebeurt dat niet, kijk eens hoe Burger King dat destijds heeft opgelost in Australië bijvoorbeeld.

Omdat hen een grote zak geld wordt geboden om dat te doen?

En opnieuw: niet alles is te koop. Als ik jaren bouw aan mijn bedrijf en overal mijn webadres op heb staan boeit het me niet zoveel hoeveel geld ze me willen aanbieden als dat betekend dat ik helemaal van vooraf aan begin met mijn naamsbekendheid op te bouwen.

Als jou 100 miljard euro wordt geboden bij wijze van spreken, denk ik dat je wel wat anders zult zeggen. Voornamelijk bij dit soort grote bedrijven (die er uberhaupt alleen zijn om geld te verdienen), is met geld alles te koop. Niet 100 miljard euro accepteren omdat je bang bent 100-1000 uur kwijt te zijn aan overal je website opnieuw marketen enzo is een financieel bijzonder slechte keuze.

Dan is 100 miljard uiteraard enkel voor de discussie. Uiteraard gaan zulke bedragen er niet in rond.

[Reactie gewijzigd door saren op 18 oktober 2022 09:26]

Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (40)Anoniem: 368883
@saren18 oktober 2022 09:46

Ik denk dat je een heel simplistische visie over deze materie hebt: de impact is gewoon te groot zowel naar het bedrijf zelf, als naar de klanten toe. Enkele risico's dat dit met zich meebrengt:

- Bedrijf stuurt mail uit om klanten te informeren dat hun email adres gewijzigd is van amazon.be naar amazon-insurance.be.
- Klant stuurt toch per ongeluk vertrouwelijke informatie naar amazon.be adres
- Vertrouwelijke informatie van een klant is nu gelekt naar Amazon. Klant beweert dat hij de e-mail van het bedrijf nooit gezien heeft, en maakt melding van een GDR overtreding

Als de rechter de klant gelijk geeft, kan dit leiden tot een enorm grote boete voor de verzekeringsmaatschappij, een boete die misschien groter is dan het bedrag dat ze van Amazon krijgen. Waarom zouden ze dit risico nemen?

Je verwijt hier nu het bedrijf dat ze toch alles maar doen voor geld, terwijl dit bedrijf eigenlijk bewijst dat ze juist wel verantwoord met de persoonlijke data van hun klanten omgaan, door hun domein niet te verkopen en te vermijden dat vertrouwelijke emails lekken naar Amazon.

Ik denk dat je een heel simplistische visie over deze materie hebt: de impact is gewoon te groot zowel naar het bedrijf zelf, als naar de klanten toe. Enkele risico's dat dit met zich meebrengt:

Nou, nee. Ik zeg niet dat de impact niet groot is. Ik zeg dat tegen de juiste prijs alles bij dit soort bedrijven te koop is. Zoals met de spreekwoordelijke 100 miljard, voor die prijs zou het het bedrijf niet boeien dat er administratieve veranderingen plaats moeten vinden, het bedrag is het immers waard. Voor 1 miljoen hadden ze het wellicht niet gedaan, dat weegt niet op tegen de legale, administratieve consequenties. Het is aan het einde van de dag met dit soort bedrijven gewoon een grote rekensom.

terwijl dit bedrijf eigenlijk bewijst dat ze juist wel verantwoord met de persoonlijke data van hun klanten omgaan, door hun domein niet te verkopen en te vermijden dat vertrouwelijke emails lekken naar Amazon.

Dat vul je hier zelf in. Ik lees nergens dat dit de daadwerkelijke argumentatie van het bedrijf is. Misschien hadden ze het voor een bedrag 2x zo hoog als Amazon bood, het wel gedaan.

Als de rechter de klant gelijk geeft, kan dit leiden tot een enorm grote boete voor de verzekeringsmaatschappij, een boete die misschien groter is dan het bedrag dat ze van Amazon krijgen. Waarom zouden ze dit risico nemen?

Alsof website veranderingen nooit voorkomen, en het overal regent van de GDPR aanklachten tegen bedrijven die miljoenen moeten dokken. Als je een beetje competente legale afdeling hebt, vallen dit soort risico's prima af te dekken.

[Reactie gewijzigd door saren op 18 oktober 2022 11:34]

Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (42)Anoniem: 368883
@saren18 oktober 2022 11:37

Misschien hadden ze het voor een bedrag 2x zo hoog als Amazon bood, het wel gedaan.

Mogelijk, maar dat is puur speculatie. De realiteit is nog altijd dat ze het domein niet verkocht hebben, en daardoor een mogelijk lek hebben vermeden (los van het feit of dit "bedoeld" was of niet).

Ik snap eigenlijk je redenering niet goed. Ik denk dat je een probleem hebt met bedrijven die alles doen voor geld (wat ik kan snappen), maar tegelijk een probleem hebt met het feit dat Amazon Insurance het niet doet. Dit lijkt me gewoon heel contradictorisch (of misschien begrijp ik je gewoon verkeerd).

Nu lijkt het gewoon dat je een probleem hebt met het feit dat Amazon Insurance niet aan jouw definitie van een op geld belust bedrijf voldoet...

Kijk ook hier voor een discussie over de risico's van het verkopen van een domein: https://security.stackexc...se-ownership-of-my-domain

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 368883 op 18 oktober 2022 11:39]

Alles is te koop. De enige reden dat ze het domeinnaam niet verkocht hebben is omdat Amazon (in de ogen van de verzekeraar) niet genoeg geld hebben geboden.

Als er een miljard euro voor geboden was dan maken al die punten die jij benoemt niks meer uit en dan krijgt Amazon de domeinnaam van de verzekeraar met een strik er omheen

[Reactie gewijzigd door ryderb op 19 oktober 2022 07:09]

Dan is het toch ook niet relevant? Je doet de vergelijking met een bod van 100 miljard, waarbij je al aangeeft dat zulke bedragen er niet in rond gaan. Als Amazon 100 miljard had geboden, dan waren ze sowieso overstag gegaan (aanname). Echter voor je vergelijking heb je er helemaal niets aan.

Dan is het toch ook niet relevant? Je doet de vergelijking met een bod van 100 miljard, waarbij je al aangeeft dat zulke bedragen er niet in rond gaan. Als Amazon 100 miljard had geboden, dan waren ze sowieso overstag gegaan (aanname). Echter voor je vergelijking heb je er helemaal niets aan.

Dan mis je dus het punt. Het gaat er om dat voor het juiste bedrag zo een bedrijf weldegelijk overstag gaat met een domeinverkoop. Dit gaat dus tegen Loller's punt in dat niet alles te koop is bij dit soort bedrijven. Alles is weldegelijk te koop. Of het het waard is, is een tweede.

[Reactie gewijzigd door saren op 18 oktober 2022 11:35]

Persoonlijk zou ik hier echt 0 problemen mee hebben. Al die mensen die zoeken naar amazon.be en bij mij langskomen verdwijnen ook vast direct weer.

Als je bedrijf toevallig aansluit bij iedereen, prima, dus ik snap dat een verzekaar graag die random mensen trekt (en in dit geval dus de naam houd). Als ik een architectenbureau ofzo zou zijn dan komen die mensen écht niet voor mij en heb je veel meer aan die zak geld dan aan je domeinnaam. Ik hoef mn bedrijfsnaam niet te veranderen, alleen de URL (bijv Amazonarchitects.be) en je bent in één keer een heel stuk rijker. Amazon legt daar vast wel een paar miljoen voor neer.

Ik denk niet dat ze dat hebben gedaan (die grote zak geld bieden) en expres niet, want de markt in België is Amazon niet veel waard. En het voor een paar euro per jaar op te lossen door gewoon de .com.be extensie te gebruiken is heel slim!

Jij doet alles voor geld? Als ik jou een miljoen geef om naakt in een actieve vulkaan te springen, doe jij het dan ook? Het is net die Amerikaanse mentaliteit die hier niet door iedereen gesmaakt wordt waardoor dergelijke arrogantie van zo'n bedrijf bij de rechtbank sneuvelt. Brazilië kan dan nog beter een zak geld vragen aan het bedrijf van Bezos wegens misbruik van de naam van de bekendste rivier van het land. En dat gebeurt om logische redenen ook niet.

In een vulkaan springen niet, maar door een brandende hoepel, waarschijnlijk wel:).

Amazon een nieuwkomer noemen...
Door je domein aan te passen veranderd er niks aan je bekendheid, het zou zelfs duidelijker worden dat je surft naar de verzekeringenmaatschappij Amazon (die enkel gekend is door lokale mensen) en niet naar de webshop die iedereen kent. Ik zeg niet dat ze dit nu zomaar hoeven te doen, maar als webshop Amazon komt aankloppen met een pak geld, waarom niet? Nu vind ik amazon.com.be nogal phishy klinken, dus beiden zouden hier goed bij varen.
EDIT: het bedrijf heet zelfs al Amazon Insurance, dus het is echt niet meer dan een domeinnaam aanpassen voor een flik pak geld

[Reactie gewijzigd door arthurv11 op 18 oktober 2022 09:06]

Op de Belgische markt waren ze niet eerder actief dus ja, ze zijn een nieuwkomer daar Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (57) . Ook voor jou geldt: niet alles is de koop en de Amerikanen zijn niet de baas van de planeet. Ik verbaas me hoogstens over de reacties hier van mensen die denken dat een Amerikaan die binnen banjert met een zak geld automatisch zijn zin zou krijgen, dat is toch bespottelijk?

Maar er is toch heel veel te koop Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (59) en ook in dit geval waarschijnlijk de domeinnaam waarover het gaat. Amazon US zal daar vermoedelijk wel een bepaald bedrag voor over willen hebben om het zo goed als uniform te houden overal, Amazon Insurance zal vermoedelijk een bepaald bedrag ook wel ok vinden om die domeinnaam te laten gaan - maar zolang die 2 niet op elkaar afgelijnd kunnen worden, zal er geen deal zijn. Dat jij schrijft dat dat Amerikanen hier zomaar binnenkomen en overal hun zin krijgen vind ik een beetje belachelijk, niemand geeft het hen gratis en als ze die domeinnaam zouden overkopen dan wilt dat ook zeggen dat de andere partij daarmee akkoord was, heeft niets te maken met 'automatisch zin krijgen' imo.

Op de Belgische markt waren ze niet eerder actief (....)?

Dat is wel heel kort door de bocht. Je kan al jaren vanuit België op Amazon.de en Amazon.nl bestellen, met of zonder Prime abonnement.

Amazon een nieuwkomer noemen...

Wel... dat is exact wat ze zijn, nee?

In verhouding tot Amazon Insurance in Belgie is het een nieuwkomer. Het Belgische bedrijf bestaat tenminste al sinds 1992, Amazon is opgericht in 1994 en heeft de eerste jaar onder een andere naam gewerkt (Cadabra, Inc.).

De enige waarde van Amazon Insurance is dat Amazon Insurance het wil behouden en Amazon eventueel zou willen hebben. Maar aangezien ze nu pas in België enigszins actief worden zegt je toch genoeg over de waarde voor Amazon van de Belgische markt en hoeveel geld ze daarvoor over hebben...

Zelfs nissan heeft nissan.com niet omdat de eigenaren het gewoon niet willen. Soms is geld niet de hoofdreden. Een ander voorbeeld is steam.com.

[Reactie gewijzigd door xzaz op 18 oktober 2022 09:20]

Doet me denken aan de Nederlandse snackbar Wendy's, die de Amerikaanse gigant met succes een toetreding tot de EU tegenhoudt.

De verzekeraar Baloise is in van de best boerende. Dus dat extraatje hebben ze niet echt nodig
Maar het zal hun wel een pak meer traffiek kosten, en denk wel dat ze die extra kosten qua traffiek op termijn willen vermijden en dat ze het een beetje beu worden.

[Reactie gewijzigd door cricque op 18 oktober 2022 09:40]

Gratis geld is nooit weg toch? Kan juist ook een mooie gelegenheid zijn om nieuwe ideeën qua marketing los te laten op de naam en de bekendheid van Amazon kan ook voor extra aandacht voor de nieuwe naam zorgen.

Nee natuurlijk niet, maar Baloise heeft genoeg cashflow als je hun jaarrekening bekijkt of gewoon de cijfers van 2022. Dan zie je dat een miljoentje meer of minder geen deuk maakt in die cijfers, zelf nog geen verspringen van de lijn op een grafiek. De vraag is alleen wat is Amazon bereid om ervoor te geven ? En dit gaat om autoverzekeringen, dusja de extra traffiek kan misschien een paar mensen wel overtuigen. Maar alles heeft zijn prijs. Als amazon nu zou zeggen we geven 100miljoen voor die domeinnaam, dan zal het wel vlug geklonken zijn. Maar is dat het waard ? Natuurlijk blijft het gokken wat Amazon zou geboden hebben, maar lijkt me zeker niet te gaan om 10miljoen of meer, denk dat er een 0 afmag, en zelfs 2. Nu als ik Amazon was had ik dit gewoon gedaan, blijven bieden tot ze overstag gaan. Alles heeft een prijs. NU aandeelhouders bij Baloise mogen niet klagen, maar stel nu dat het gaat over 100 miljoen extra en dat lekt, dan zullen een deel aandeelhouders niet blij zijn uiteraard. Maar om bedragen onder het miljoen gaat er geen haan naar kraaien, dat is dus echt niet zichtbaar op die cijfers.
Nu ze zullen dit zeker wel geanalyseerd hebben. Maar ik ben er niet van overtuigd dat ze zoveel extra autoverzekeringen gaan verkopen of dat dit Baloise extra reclame gaat bezorgen. Als ik op Amazon iets zoek dan ben ik dat moment niet aan het denken aan een autoverzekering, laat staan na het zoeken en vergelijken dat ik de naam Baloise nog ga weten. En meeste mensen kennen zelfs bookmarks niet. Diegene die het wel kennen bookmarken. En de andere typen Amazon in Google en ga er zo naar omdat ze de adres balk niet kennen. Nu ik snap hun standpunt ook he, wij waren hier eerst en wij verkopen niet. Only time will tell. Maar ik denk dat binnen een paar jaar het gewoon wel amazon.be zal zijn ipv amazon.com.be.

De American way is iemand aanklagen, zoals Wendy's deed.

Kennelijk ook de Zeeuwse methode...
https://www.ad.nl/binnenl...t-dezelfde-naam~af1ff44c/

Daar zit ook een groot verschil, Wendy's Snackbar is in 1995 opgericht in Nederland. Wendy's in de VS bestaat al sinds 1969. Amazon Insurance uit Belgie bestaat al tenminste sinds 1992 en Amazon is de naam Amazon pas gaan gebruiken in 1995. Een Amerikaans bedrijf krijgt het al niet voor elkaar met een later opgericht bedrijf, met een eerder opgericht bedrijf gaat het ze nooit lukken, ze zitten niet eens in dezelfde branch. Dus een rechtszaak om wat?

Om waarschijnlijk erg veel geld. Amazon.be bezit niet eens een geldig certificaat dus verwacht ik dat er geen multinational achter zit. Amazon kan zo 1 miljoen op tafel leggen voor de Domeinnaam. Vreemd dat ze dat niet doen of is het gebruikelijk dat in België .com.be een domain naam is voor commerciële bedrijven net zoals in Engeland .co.uk gebruikelijk is en een com.be logischer is voor intern Belgische klanten?

Dit is de eerste keer dat ik van com.be hoor.

De American way is iemand aanklagen, zoals Wendy's deed.

Zonder veel succes, overigens Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (76)
Al is het de huidige eigenaar van dit domein vooralsnog niet gelukt om deze ook te verzilveren.

On topic:

Belgische Amazon-gebruikers kunnen de site in drie talen openen. Dat zijn naast het Nederlands en Frans ook het Engels.

Dat laatste is een zegen. Ik heb de Nederlandse site ook gewoon ingesteld op Engelstalig, want die (ongetwijfeld geautomatiseerde) vertalingen naar het Nederlands zijn bij tijd en wijle echt tenenkrommend.

[Reactie gewijzigd door RRRobert op 18 oktober 2022 09:46]

Pijnlijk voor Amazon (de webwinkel) zeg.

Het doet me een beetje denken aan de website van Paint.NET. Hoe vaak dat ik wel niet op de pagina van die schilder ben terechtgekomen Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (82) Ondertussen lijkt de domeinnaam niet meer actief in gebruik te zijn.

Tsja, het is een afweging; imo is iedereen te koop, voor het juiste bedrag. Ik bedoel als Amazon het echt wil kunnen ze miljoenen of miljarden bieden om het hele bedrijf maar over te nemen als ze de domeinnaam niet willen afstaan, maar dan moeten ze de afweging maken of de Belgische markt en het domein zoveel waard is voor ze.

// Offtopic.
amazon.be wordt gehost bij Microsoft Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (85)

Carrefour België was jarenlang carrefour.eu omdat .be bezet was.
Maar inmiddels hebben ze het .be-domein dan toch op de kop getikt.
Via .eu kom je daar meteen terecht.

Ben vooral bang dat ze straks mensen verplichten van de Duitse Amazon of de Franse over te stappen. Zeker de Duitse heeft voor veel producten een veel gunstigere prijs dan wat de lokale Belgische markt vraagt voor spullen.

Zeker hier ben ik ban voor, net zoals Alternate of bol duurder geworden zijn met een Belgische site te hebben.
ik kijk ook altijd naar de 4 (nu hopelijk 5 sites) .nl, .de , .com & bol hopelijk komt .com.be er gewoon bij en verhinderd niet om bij de andere te kopen.
De cataloog is nu al verschillend bij die 3
Ooit zelfs een CD bij .com gekocht voor 1/3e van de prijs op de .de.
Bleek bij levering dat de CD eerst van dezelfde reseller uit de .de naar de us gestuurd werd om vandaar terug naar hier te komen via magazijn in DE, voor een veel lagere prijs Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (89)

Om je wat tijd te besparen: hagglezon.com doet de amazon-vergelijkingen voor je

Of een ander alternatief: https://bstore.be/. Die vergelijkt ook krefel, bol.com en coolblue.
Alleen trager en niet zo mooi als hagglezon. Voordeel is wel dat je ook op ean nummer kunt zoeken.

Helaas nog steeds niet voor .nl, en nu ook uiteraard nog niet voor .com.be

Bstore doet blijkbaar wel al de com.be
Maar duidelijk gesponsord door bol & coolblue

3. Zoek een andere online shop die wel levert in België. Vergelijk bijvoorbeeld de prijzen bij BOL of CoolBlue. BOL heeft een uitgebreid aanbod met competitieve prijzen. Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (94)
Is het prijsverschil kleiner dan 10 EUR, doe dan geen moeite en bestel gewoon meteen bij BOL of Coolblue.

Hagglezon doet al heel lang NL hoor, alleen niet standaard. Gewoon even op het tandwieltje bovenaan klikken en NL aanvinken in de settings.

Is het in Nederland mogelijk om €25,- per jaar te betalen?

Hier ben ik ook benieuwd naar, toen ik afsloot was alleen de optie voor maandelijks er.

Volgens mij krijg je de optie alleen als je jouw Prime abonnement wil cancellen. Dit is tenminste wat mij bijstaat dat ik laatst had gelezen.

Ik zal zo nog wel even naar een bevestiging zoeken.

Edit:
Als ik het onderstaande bericht van @ph4nt0m mag geloven heb ik het dus verkeerd onthouden. Helaas.

[Reactie gewijzigd door Pompi op 18 oktober 2022 09:25]

Je kan toch kiezen bij je prime of je maandelijks of jaarlijks wilt ? Standaard stell ze maandelijks voor uiteraard. En je krijgt korting bij jaarlijks, dat is zo in FR en in DE, NL dus blijkbaar niet, heel bizar.
Nu net effe de prijzen vergeleken voor uiteenlopende items (speelgoed, computer & bbq stuff). De prijzen in Be zijn een mix tussen de prijs in NL/DE/FR

[Reactie gewijzigd door cricque op 18 oktober 2022 09:26]

Net contact gehad met support, en in NL bieden ze het voor alsnog niet aan. alleen dus per maand Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (101)

Die optie ben ik niet tegen gekomen. Als iemand weet hoe dat moet hoor ik het graag.

Nee... is niet mogelijk aldus diverse medewerkers.

Wederom dus een artikel van een auteur die niet even een check doet.

Amazon.be (verzekering) gaat veel traffic krijgen Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (106)

Dat zou ik net ook typen inderdaad…
Die moeten even een ludieke actie op de frontpage zetten. ‘Al uw pakketjes verzekerd vanaf 5 euro per maand met Amazon Prima‘. Bedenk maar wat :-)

Wordt een soort DDOS aanval Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (109)

Ik heb een kort een boek dat ik wil kopen opgezocht.

Nieuwprijs 49 euro; op Amazon.nl is identiek hetzelfde boek 34 euro. Beide verkocht door Amazon zelf.
Dat geeft toch weinig vertrouwen. Ik ga dus ook telkens Amazon.de, amazon.fr en amazon.co.uk moeten nakijken om te zien waar een product het goedkoopst staat.

dat doe ik al zowiezo al altijd Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (112) franse / duitse amazon is meestal veel goedkoper dan .nl en ik denk dat die veel goedkoper zal zijn dan .be

Advies om Keepa te installeren, zoekt gelijk de prijzen voor je op van de verschillende amazons.

Er is niet altijd een lijn in te trekken. Ik vergelijk ook telkens .nl / .fr / .de. Nu doe ik daar com.be bij.

Ik was trouwens al een dikke maand aan het kijken naar een Aqara Smart Plug. Maar ik vond hem op .nl en .de net iets te duur aan 30 euro. Er leek ook geen beweging te zitten in de prijs. Staat die nu op .com.be aan 25 euro (met nog een kortingsbon van 10 euro)

Ik heb als Belg een prime abonnement bij Duitsland en heel blij met de service. Kan ik dit houden of wordt dit omgezet? En gaan we nu eindelijk echo alexa's kunnen bestellen? Ik bestel ze nog steeds naar mijn nichtje in Duitsland om dan naar mij door te sturen.

In Nederland moesten we na een bepaalde periode verplicht over.

De lagere Duitse BTW maakt toch een groot verschil op de totale prijs. Wat weerhoudt mij om bij de Duitse Amazon te blijven bestellen ?

Prijs wordt automatisch tijdens het afrekenen verhoogd naar NL BTW prijs op Amazon.de als je uit NL bestelt.

Met een VPN hoeft dit zo niet te zijn neem ik aan.

Het enige dat ze wel kunnen, is om levering aan een adres buiten DE tegen te houden of daar extra voor aan te rekenen.

[Reactie gewijzigd door jos707 op 18 oktober 2022 14:02]

Nee hoor, ik heb net nog mijn Duitse Prime verlengt met een NL-adres.

Dat is inderdaad gebeurd en later na veel protest weer teruggedraaid met de mededeling dat het "een foutje" was

Vind het spijtig dat prime per site/land is en niet voor alle amazon's.
je login is dat wel.

Same here, dan maar geen prime, maar ik bestel al jaren bij Amazon. Zowel in Frankrijk, Nederland als Duitsland. Als het van Amazon komt dan vergelijk ik de 3 en bestel ik bij de goedkoopste. In duitsland heb ik een prime omdat meestal in Duitsland de prijs net iets lager is. En prime tv is voor die prijs inclusief gratis verzending wel de moeite. Als ik verplicht word overgezet naar België dan is het gedaan met prime. Want Dan zal het franstalig zijn, en ik heb echt geen interesse in de Franstalige films etc. Het is nu niet echt iets dat we gaan missen, het is een leuke extra. En dat het een dag langer duurt voor leveren maakt mij echt niet uit. Als ik iets echt snel willen hebben dan ga ik wel het lokaal halen of bestel ik bij Coolblue/Bol.

Je wordt niet overgezet, ze gaan je wel wat mailtjes sturen met de vraag of je over wilt, maar ik heb vanuit NL vorige maand nog mijn Duitse prime verlengt zonder vreemde kunstgrepen.

Vermoedelijk zal je het zelf moeten laten omzetten. Heb ik ook moeten doen om over te gaan van Prime Frankrijk naar Prime Duitsland.

Ik vind het erg vervelend dat het niet meteen duidelijk is voor Nintendo Switch-spelletjes in welke taal het doosje zal zijn als je koopt op amazon.com.be. De site lijkt toch vooral een vertaling te zijn uit het Frans, en niet voor elk spel kan je selecteren of je het Nederlandse dan wel het Franse doosje wilt. Kortom, amazon.nl blijft bestaansrecht hebben in België...

Hopelijk zijn er nu dan minder problemen met kinderfilms en series in het Frans zonder optie Nederlands...

Ik ben van mening dat alle mogelijke talen en ondertitels aanwezig moeten zijn op alle regios. Ik baal er enorm van dat ik mijn kinderen vaak geen spaans audio kan aanbieden. Ik heb wel eens met VPN's wat geprobeerd, maar dat hielp helaas niet (of niet bij alle streaming diensten). Het is een ideale manier om een taal buiten je moedertaal te leren bij kinderen.

Gewoon kansloos. Hadden ze het gewoon eens logisch aangepakt kon het wat zijn, maar deze implementatie is al ruk vanaf dag 1.
Net eens naar de website gegaan. Standaard stond het al in het Frans. Naar Nederlands gezet en een paar producten beginnen opzoeken. Ondanks ik Nederlands wil zien, waren de beschrijvingen van sommige producten nog steeds in het Frans en bij andere producten waren al de reviews ook zo.

Is het nu zo moeilijk dat bedrijven eindelijk eens doorhebben dat veruit het grootste deel van België nog steeds in Vlaanderen woont? Standaard wordt alles gewoon op Frans gezet, ook Prime Video voor de minderheid in Wallonië, dit nodigt mensen echt niet uit om nu bij Amazon.com.be te shoppen…

[Reactie gewijzigd door Pufster op 18 oktober 2022 09:18]

Zo ver ik kan zien is alles gwn 10-20 euro duurder mbt tech.
Ben al een tijdje aan het uitkijken naar de aanschaf van een e-reader, schilt gewoonweg minimum 20 euro met de duitse store terwijl ik via duitsland nog eens gratis verzending heb ook...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Amazon start Belgische webshop en biedt Prime-abonnement aan (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 6322

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.