Alles over Amazon Prime Video in Nederland 2024 - Go Webshop (2024)

Je hebt vast wel eens gehoord van de webwinkel Amazon? Het verhaal begon in Amerika, het bedrijf veroverde vervolgens delen van Europa en is nu ook al een korte tijd actief in Nederland. Amazon is niet alleen een webwinkel, het beschikt ook over een video streaming dienst genaamd Amazon Prime. Daarnaast focust het bedrijf zich op kunstmatige intelligentie en cloud computing. Samen met Google, Microsoft, Facebook en Apple valt Amazon onder de vijf grootste Amerikaanse bedrijven binnen de IT industrie. In dit artikel gaan wij dieper in op hun video streamingdienst Amazon Prime, waar op je veel films en series kunt kijken.

Inhoudsopgave

Amazon Prime vs Netflix en Videoland

Tegenwoordig kun je hier in Nederland voor verschillende video streamingdiensten kiezen, Netflix, Videoland en sinds kort dus ook Amazon Prime. Als je genoeg geld hebt kun je een abonnement nemen op alle drie. Maar wij snappen dat één vaak wel voldoende is. Wat is nou precies het verschil tussen Netflix, Videoland en deze dienst van Amazon? Dit zit hem in het aanbod, maar ook de titels die worden aangeboden en de leeftijd van de films en series.

Amazon Prime aanbod
Het Prime zijn aanbod is kleiner in vergelijking met Netflix en Videoland. Ze bieden net als de andere twee exclusieve titels aan. Dit zijn bijvoorbeeld de shows van HBO zoals The Sopranos, Six Feet Under en The Wire. Maar ook thrillers zoals 24 en Veronica Mars. Voor kinderen beschikken ze over de tekenfilms van Nickelodeon. Ook beschikken ze over Amazon originals zoals bijvoorbeeld Transparant, The Marvelous Mrs. Maisel en Sneaky Pete. Het belangrijkste verschil zit zich misschien wel in de leeftijd van het aanbod. Waar Netflix voornamelijk series en films aanbied die minimaal een jaar oud zijn biedt Prime de nieuwste producties aan. Met als uitzondering de exclusieve titels en eigen producties van beide platformen. Ze beschikken over ruim 40.000 tv shows, series en films, op Netflix zijn dit er 100.000.

Beeldkwaliteit en Geluid
Door een Prime abonnement af te sluiten kun jij films en series zien in ultra HD kwaliteit. Dit doe jij gemakkelijk via bijvoorbeeld de video app. Het aanbod is gecodeerd met Dolby Digital 5.1, dus ook over het geluid valt niet te klagen. Wij zijn zelf erg te spreken over de kwaliteit van video en geluid

Alles over Amazon Prime Video in Nederland 2024 - Go Webshop (2)

Amazon Prime overal video kijken in Ultra HD

Je kunt het aanbod van Prime Video overal bekijken, door in te loggen via de video app met je login gegevens. Op je mobiel, tablet, game console, laptop of tv. Heb jij geen smart tv? Dan kun je toch genieten van het aanbod door gebruik te maken van een Chromecast, deze sluit je aan op je tv via de HDMI poort. Wanneer de Chromecast is aangesloten kun je het aanbod streamen van je smartphone, tablet of laptop naar je tv. Vaak is het ook mogelijk om de content via een geselecteerd kanaal van je TV provider te gebruiken. Het kanaal vraagt dan om jouw login gegevens.

Films huren zonder lidmaatschap

Zit jij liever niet aan een abonnement vast? Via de Prime Video winkel kun jij films huren zonder abonnement. De films kunnen worden afgerekend met een simpele iDeal betaling.

Meerdere accounts

Aan één abonnement kun je 6 accounts koppelen die kunnen inloggen. Dus iedereen binnen het gezin kan genieten van het aanbod. De aanbevelingen worden automatisch gedaan op je kijkgedrag, dit zijn dus de eerdere keuzes die jij hebt gemaakt. Kinderen krijgen bijvoorbeeld automatisch veel tekenfilms in beeld.

Amazon Prime Kosten – prijzen 2024

Het is misschien wel handig om te weten dat je bij het afsluiten van deze dienst niet alleen toegang krijgt tot hun video streamingdienst. Je krijgt ook de optie om geselecteerde Prime producten uit hun webwinkel binnen 1 dag gratis te laten bezorgen. Ook krijg je 30 minuten eerder toegang tot lightning deals, en kun je gratis gebruik maken van games en in-game items via Twitch. Tot slot kun je onbeperkt foto’s en 5GB aan video’s opslaan in de cloud via Amazon Photos. Ben jij een lezer? Met een abonnement kun je genieten van vele boeken. De Amazon Prime kosten bedragen €2,99 per maand, dit is in mijn ogen een betaalbare prijs. Je kunt een membership de eerste 30 dagen gratis proberen.

Samenvatting Prime membership

  • Gratis verzending binnen 1 dag voor geselecteerde Prime producten in webwinkel.
  • 30 minuten eerder toegang tot Amazon lightning deals.
  • Gratis games en in-game items via Twitch Prime.
  • Onbeperkt foto’s en 5GB aan video’s opslaan in de cloud via Amazon Photos.
  • Toegang tot 40.000 tv shows, series en films. (waaronder Amazon originals)
  • Kosten €2,99 per maand. (30 dagen gratis proberen)
  • Gratis boeken lezen.

Prime Video zonder Creditcard Betalen

Na de gratis proefperiode van 30 dagen worden er pas kosten in rekening gebracht. Prime zonder creditcard betalen is mogelijk, in Nederland is het namelijk mogelijk om met iDeal te betalen. Een lidmaatschap wordt via automatische incasso iedere maand verlengd. Een abonnement is ook af te sluiten met een Amazon prepaid creditcard.

Prime Video opzeggen

Je kunt op elk moment je abonnement opzeggen, dit doe je door in te loggen op je Amazon account. Vervolgens ga je naar “je Prime Lidmaatschap beheren“. Nu ga je naar “bijwerken, annuleren en meer” onder lidmaatschap, kies daar voor lidmaatschap beëindigen.

Opsomming betaling en meer:

  • Prime via iDeal betalen is mogelijk.
  • Ook zonder Creditcard betalen is mogelijk.
  • Tevens is betalen via Amazon prepaid creditcard is mogelijk.
  • Automatische Incasso per maand na gratis proefperiode, via iDeal betaling of creditkaart.
  • Je Amazon lidmaatschap beëindigen doe je door in te loggen op je account.

Onze Conclusie over Amazon Prime in Nederland

Amazon Prime Video is zeker de moeite waard, vooral als je wilt genieten van de exclusieve titels die ze aanbieden. Het aanbod is wel kleiner maar ook nieuwer in vergelijking met Netflix en Videoland. Neem een voorbeeld aan de nieuw film van Borat die kort geleden is uitgekomen en alleen beschikbaar is via Prime Video. Ook wordt het kleine aanbod gecompenseerd door andere voordelen. Met een Prime abonnement kunnen geselecteerde Prime producten via de webwinkel gratis en binnen 1 dag verzonden worden. Daarnaast krijg je gratis toegang tot hun cloud service “Amazon Photos” waar je onbeperkt foto’s kunt opslaan en maar liefst 5GB aan video materiaal. Ook voor gamers is Prime aantrekkelijk, je krijgt namelijk toegang tot gratis games en in game items van populaire games. Ben jij altijd uit op koopjes en de beste deals? Met Prime krijg jij 30 minuten eerder toegang tot de Amazon lightning deals, zo grijp jij dus nooit mis. Wanneer je van lezen houdt is Prime het ook zeker waard, je kunt genieten van vele boeken.

Gebruik en kwaliteit

Het gebruik van prime app is simpel en je kunt kijken via bijna alle beschikbare apparatuur, zoals smartphone, tablet, laptop, tv en game console.Zelfs wanneer je geen smart tv hebt kun je genieten van het aanbod via een Chromecast of een geselecteerd kanaal van je provider. Het aantal gebruikers die je kunt koppelen aan één abonnement is in onze ogen vrij fors, namelijk 6 stuks. Het beeld is scherp, namelijk ultra HD en ook over het geluid hoef je niet te klagen. Het aanbod is namelijk gecodeerd met Dolby Digital 5.1.

Prime Video afsluiten voor populaire films en series? Wij zeggen ja! Aanmelden doe jij gemakkelijk via https://www.primevideo.com/.

Wil je naast Amazon prime ook lezen over hoe andere gebruikers diensten gebruiken zoals streaming? Klik dan op de link of klik hier voor de music variant

Kan Prime Video zonder creditcard in Nederland aanvragen?

Ja dat kan zeker! iDeal. De prijs van een Prime abonnement is zeer scherp als je het vergelijkt met Netflix en Videoland, maar liefst €2,99 per maand. De eerste 30 dagen zijn gratis.

Kan je gemakkelijk opzeggen?

Bevalt het abonnement je niet? Prime opzeggen is geen hogere wiskunde, binnen een handomdraai kun jij jouw lidmaatschap beëindigen. Dit kan iedere maand gedaan worden.

Hoe is aanbod van Amazon Prime?

Dit wordt steeds beter. Je vindt er unieke titels die je nergens anders vindt. Het aanbod is nog niet zo groot als bij Netflix maar het wordt steeds beter!

Alles over Amazon Prime Video in Nederland 2024 - Go Webshop (6)
Alles over Amazon Prime Video in Nederland 2024 - Go Webshop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 6573

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.