Amazon Prime Video opzeggen: zo doe je dat in 4 stappen (2024)

Kijk je steeds minder vaak naar Prime Video of ben je helemaal door het aanbod heen? Dan is het tijd om je abonnement te annuleren. In dit artikel laten we zien hoe Amazon Prime Video opzeggen in zijn werk gaat.

Lees verder na de advertentie.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Amazon Prime Video opzeggen in 4 stappen

Amazon Prime Video wordt regelmatig aangevuld met nieuwe films en series, waardoor er vrijwel voor iedereen wel wat leuks tussenzit. Toch kan het zo zijn dat het aanbod je niet ligt, je er eigenlijk geen tijd voor hebt of je al op genoeg streamingdiensten bent geabonneerd. Onlangs is Amazon Prime duurder geworden.

Prime Video is met een maandprijs van 4,99 euro echter nog steeds één van de goedkoopste streamingdiensten in Nederland, maar het is zonde van het geld als je nooit kijkt. In dat geval is het slim om je abonnement op te zeggen, want anders blijf je onnodig doorbetalen.

Amazon Prime Video opzeggen doe je zo:

  1. Ga naar de pagina ‘Je Amazon Prime-lidmaatschap beheren‘ en log eventueel in;
  2. Tik onder je naam op ‘Lidmaatschap beheren’;
  3. Kies voor ‘Beheren Lidmaatschap’;
  4. Tik op ‘Lidmaatschap beëindigen’.
Amazon Prime Video opzeggen: zo doe je dat in 4 stappen (1)
Amazon Prime Video opzeggen: zo doe je dat in 4 stappen (2)
Amazon Prime Video opzeggen: zo doe je dat in 4 stappen (3)


Na het bevestigen van je keuze wordt het lidmaatschap ingetrokken. Heb je het Prime Video-abonnement vooruitbetaald? Dan zie je in het lidmaatschap-menu tot wanneer je kunt blijven kijken. Wanneer je nog in de proefperiode (van 30 dagen) zit, zijn bovenstaande teksten iets anders, maar de inhoud blijft overeind.

Heb je het Prime Video-abonnement niet direct bij Amazon afgesloten, maar kreeg je het bijvoorbeeld cadeau bij een grote aankoop? Dan is het misschien verstandig om contact op te nemen met de verkoper in kwestie. Abonnementen die via derden zijn afgesloten kunnen namelijk niet altijd op bovenstaande manier worden opgezegd.

Ook handig: Een Netflix-account opzeggen in 4 stappen

Meer over Amazon

Amazon begon ooit als online boekenwinkel, maar verkoopt tegenwoordig vrijwel alles. Partijen als Bol.com en Coolblue maken zich ongetwijfeld zorgen, want sinds een tijdje is het Amerikaanse online warenhuis ook in Nederland actief. Vooral Amazon Prime, de spotgoedkope bezorgdienst, is populair.

Een andere streamingdienst opzeggen? Check de tips hieronder:

Ook interessant: de wekelijkse streamingtips op Android Planet

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Amazon Prime Video opzeggen: zo doe je dat in 4 stappen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 6448

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.